Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Δευτερα 29 Ιουλιου 2024


Η Γαλλία ατίμασε τον Ολυμπισμό στην τελετή έναρξης

27 Ιουλίου 2024 11:40 ΜΜ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ

Άναυδη η παγκόσμια κοινότητα παρακολούθησε χθες την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ένα θέαμα αναβαθμισμένου Gay Pride, μια τελετή – πολιτικό μανιφέστο του political correct της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με απόλυτη έλλειψη αισθητικής, που συνομίλησε επιλεκτικά με την εποχή της, υμνώντας  το κυρίαρχο – αλλά αμφιλεγόμενο από την πλειονότητα της κοινωνίας – αφήγημα,  την woke κουλτούρα.

Με πρόσχημα πάντα την καραμέλα της ελευθερία της έκφρασης, η τελετή κινήθηκε έξω από τα όρια, με σκοπό να προωθήσει την woke κουλτούρα. Και δεν άφησε τίποτε άθικτο, χωρίς να το ατιμάσει. Ατίμασε το Ολυμπιακό Ιδεώδες μέσα από εξωκοσμικές, θανάτιες, queer φιγούρες και χυδαία διακωμώδηση των ελληνικών μύθων. Ατίμασε τα ιερά και τα όσια του χριστιανικού κόσμου  με την παρωδία του Μυστικού Δείπνου, όπου καρνάβαλοι και τραβεστί παρίσταναν τον Ιησού και τους Αποστόλους.

Μια τελετή κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της πολιτικής καρικατούρας που κυβερνά τη Γαλλία. Του Εμμανουέλ Μακρόν.

Μια τελετή που έδειξε ότι ακυρώνονται ιδεώδη που εδραίωσαν την Γαλλική Δημοκρατία, ιδεώδη που έχτισαν τον Μάη του ‘68.  Mια τελετή που ακύρωσε τη γαλλική κουλτούρα που ενέπνευσε γενιές νέων στην Ευρώπη.

Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη (Liberté, Égalité, Fraternité)

Ποιά Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη, όταν η Κοινωνία αναγκάζεται να  υποταχθεί σε μια  “Κοινότητα”;  Όταν το Ολυμπιακό Πνεύμα πολιτικοποιείται και γίνεται εργαλείο επιλογής του «καλού» και του «κακού» πολέμου;  Πώς είναι δυνατόν να κάνουν αναφορές στην παγκόσμια ειρήνη, τη στιγμή που η Γαλλία στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία; Γιατί  αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Ρώσοι αθλητές, αλλά συμμετείχαν οι του Ισραήλ;   Οι Γάλλοι θεατές, βέβαια, αποδοκίμασαν αυτήν την επιλογή, εξέφρασαν βροντερά την αντίθεση  της γαλλικής κοινής γνώμης απέναντι στις επιλογές του Μακρόν και διέσωσαν την τιμή του γαλλικού Κράτους.

Η Γαλλία, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχασε μια ιστορική ευκαιρία να παρουσιαστεί στην παγκόσμια κοινότητα ως η Γαλλία της Δημοκρατίας. Έχασε την ιστορική ευκαιρία να ζητήσει Ολυμπιακή Εκεχειρία, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να πάψουν οι σφαγές στη Γάζα.  Μια ολυμπιακή ειρηνευτική συμφωνία, έστω προσωρινή, που θα ενέπνεε την ανθρωπότητα. Αλλά μιλάμε για τη Γαλλία του Μακρόν, που πνίγεται από τις πολεμικές ιαχές κατά του Πούτιν, αλλά κωφεύει απέναντι στον ομογάλακτό του, Νεντανιάχου, για την γενοκτονία στη Γάζα.  Οι συμβολισμοί της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, ήταν καταλυτικοί για την ανάδειξη ενός άλλου, ξένου, προσώπου της σημερινής Γαλλίας. Ήταν η

απογοητευτική αποδόμηση μιας εικόνας που είχαν για τη Γαλλία οι άνθρωποι, σε όλον τον κόσμο.

Βαθειά παρακμή αντί για τη θρυλική  γαλλική κουλτούρα, προσβολή ιερών και οσίων, χυδαία εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Αγώνων για πολιτικές σκοπιμότητες.

Κάποιοι λένε, ότι ο δυτικός πολιτισμός τελείωσε χθες στο Παρίσι. Ας το σκεφτούν αυτό οι φίλοι Γάλλοι.  Κατά τ’ άλλα,  «τη γλύτωσαν από τη Λεπέν»!

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2024

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ.

https://www.epamhellas.gr/gallia-atimase-ton-olympismo-stin-teleti-enarxis



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Νικολάς Μαδούρο του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας Ξανακερδίζει τις Προεδρικές εκλογές με  51,2%, έναντι του Εντμούντο Γκονζάλες της Ενιαίας Πλατφόρμας της ακροδεξιάς αμερικανοπληρωμένης και αμερικανοκινούμενης αντιπολίτευσης που πήρε 44,2% στο 80% των εκλογικών τμημάτων. 

Ο 61 χρονών Νικολάς Μαδούρο Μόρος (Nicolás Maduro Moros, 23 Νοεμβρίου 1962) είναι Βενεζουελάνος πολιτικός και ο 63ος Πρόεδρος της χώρας από το 2013. Από το 2006 έως το 2013 διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και από το 2012 έως το 2013 ως αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας επί κυβερνήσεως Ούγκο Τσάβες.

Η Ουάσινγκτον έχει δώσει εντολή η ακροδεξιά αντιπολίτευση να μην αναγνωρίσει πάλι το αποτέλεσμα και να κάνει έκτροπα στους δρόμους στο στιλ «πορτοκαλής ναζιστικής εξέγερσης»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα αρχίζει η δίκη σε Β’ βαθμό για το Μάτι_ 

«Καλύτερα πνιγμένη παρά καμένη». Με αυτή τη λογική η κ. Δήμητρα Κατσορίδα, διασωθείσα από την πυρκαγιά στο Μάτι, κατευθύνθηκε το μοιραίο βράδυ προς τη θάλασσα, όπως γλαφυρά περιέγραψε στην κατάθεσή της την Παρασκευή στο δικαστήριο, που εξετάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Από τη μαρτυρία της προέκυψε πως το λιμενικό γνώριζε πριν από τις 7 μ.μ. εκείνο το απόγευμα ότι βρίσκονταν άνθρωποι στη θάλασσα, πλην όμως δεν αντέδρασε για τη διάσωσή τους. Η ίδια εκτίμησε πως συνολικά ήταν 700-1.000 άνθρωποι.

«Ηταν όλοι αυτοί, που από τα παλιά ήξεραν ότι αν συνέβαινε κάτι έπρεπε να πάμε στη θάλασσα. Από τις 18.40 έως τις 22.30 που είδα το αλιευτικό που μας έσωσε, δεν υπήρχε κανένα σκάφος του λιμενικού. Υπήρχε σκοτάδι και φόβος», ανέφερε η κ. Κατσορίδα, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, κάτι που διεφάνη και στις υπόλοιπες καταθέσεις.

Δίκη για το Μάτι: «Δεν μας ειδοποίησε κανείς»

Ο μηχανικός, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, Ιάκωβος Ποταμιάνος, που είχε χτίσει σπίτι στην περιοχή, κατέθεσε πως όταν το 2006 είχε φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη, περιπολικό με ντουντούκα είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν. «Το 2018 ήταν η πιο ήσυχη πυρκαγιά που έχει περάσει. Ούτε καμπάνες ούτε ντουντούκες. Σαν να μην υπήρχε κράτος πριν. Σαν να ζούσαμε ξεκομμένοι στα βουνά», τόνισε.

Ολοι οι μάρτυρες περιέγραψαν την πλήρη απουσία πυροσβεστικής, λιμενικού και αστυνομίας τις κρίσιμες ώρες. «Δεν μας ειδοποίησε κανείς», ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο –πότε με θυμό και πότε με οδύνη– στο δικαστήριο, που συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα._



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Σουηδία καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ισραηλινή επίθεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Καλή … χώνεψη και … ξυδάκι αν δυσκολεύεστε!

-Ο πρώτος που φρύαξε και λύσσαξε και δεν κρατιόταν να βρίσει για τα αποτελέσματα στη Βενεζουέλα ήταν ο νεοφασίστας καραγκιόζης της Αργεντινής Μιλέι: 

Σε μήνυμά του μετέδωσε, δίνοντας τον … τόνο σ’ όσους θα ακολουθήσουν:

«ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ MADURO, ΦΥΓΕ!!!

Είπε ο αληταράς καθυστερημένος κωλοφασίστας Μιλέι «Οι Βενεζουελάνοι αποφάσισαν να τερματίσουν την κομμουνιστική δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο. Οι αριθμοί δείχνουν μια συντριπτική νίκη για την αντιπολίτευση και ο κόσμος σας περιμένει να παραδεχτείτε την ήττα μετά από χρόνια σοσιαλισμού, βασάνων, παρακμής και θανάτου.

Η Αργεντινή δεν αναγνωρίζει άλλη μια εκλογική νοθεία και ελπίζει ότι αυτή τη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τη βούληση του λαού. 

Η πρόοδος της ελευθερίας στη Λατινική Αμερική συνεχίζεται».

-Από κοντά - με τα … λεφτά του αυτός και την έπαρση ότι … κυβερνάει τον πλανήτη, ο Elon Musk που αναμετάδοσε το μήνυμα του Μιλέι συμπληρώνοντας: “Ντροπή σου, δικτάτορα Μαδούρο”

-Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ivan Gil:

«Αηδιαστικοί ναζί, 

ο λαός της Αργεντινής 

αργά ή γρήγορα θα σας δείξει το σκορ, 

η συντριπτική μας νίκη είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι οι λαοί θα νικήσουν τον φασισμό που προωθείτε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παρακμή διαφημίζεται παγκοσμίως 

Για τους βόθρους και τον ρυπαρό Σηκουάνα ήταν το θέαμα που παρουσίασαν

στην σε τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Παρίσι 2024  

Ο Μπρεχτ και η τελετή Ολυμπιάδας της "νέας, ολοκαίνουργιας" μπόχας του καπιταλισμού της σαπίλας και των διαρκών εγκλημάτων κατά δισεκατομμυρίων ανθρώπων

Φωτοδότης και διαχρονικά επίκαιρος ο οξυδερκής επικός ποιητικός σαρκασμός του Μπρεχτ, κεντρίζει εδώ και 86 χρόνια το νου και την αισθητική κάθε απλού, φυσιολογικού ανθρώπου μ' αυτούς τους στίχους που κάποιοι ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν:

" Η παρέλαση του παλιού καινούργιου 

Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.

Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί 

και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση

Και τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.

Παντού μπορούσες να δεις τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι καθώς το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.

Ολόγυρα στέκανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας:

Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!

Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτα άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους,

Μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.

Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο,

Και έφερε αλυσοδεμένο μαζί του το Νέο να το παρουσιάσει σαν Παλιό.

Το νέο βάδιζε αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια.

Αποκαλύπτονταν τα θεσπέσια μέλη του.

Κι η πομπή συνέχιζε να προχωράει μες τη νύχτα,

μα αυτό που πήρανε για χάραμα ήταν το φως απ’ τις φωτιές στον ουρανό.

Και η κραυγή: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!

Πιο εύκολα θα ακουγότανε, αν όλα δεν είχανε πνιγεί μες τις ομοβροντίες των όπλων."

του Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1938

Σχολιο.- Αν η Δικαιωματική Αριστερά υποστηρίζει την αποδόμηση της κλασσικής παιδείας και της Αναγέννησης καθως και την υβριστική αποδόμηση όλων των μεγάλων πνευματικών παραδόσεων του δυτικού πολιτισμού ( ακόμη και οι θρησκείες ,όχι οι εκκλησιαστικοί θεσμοί εξουσίας, είναι μεγάλες πνευματικές παραδόσεις της Δύσης και συλλογικοί δεσμοί) ,ακόμη και την αποδόμηση του καλού γούστου και της αισθητικής, και οι συντηρητικοί τυχαίνει να τα υπερασπίζονται, τότε, σύντροφοι, έχει γίνει ένα τεράστιο λάθος και το φάσμα αριστερά - δεξιά έχει ,όπως και στην περίοδο του κοβιντ και των ψευτοεμβολιων, γυρίσει τούμπα.

Αν η Δικαιωματική Αριστερά είναι μια παραλλαγή του κωλοπαιδισμου του ακραίου Κέντρου, ένας απόλυτος σχετικισμός, τότε μπορεί άνετα να πάει στο διάβολο και κανείς δεν θα ζημιωθει. Η ελευθερία της κακαισθητης κιτς προσβλητικης διακωμώδησης δεν θυμίζει καθόλου τον Διαφωτισμό αλλά άσχημες και μηδενιστικές παραλλαγές του Σατυρικού του Πετρωνιου.Αν και στην ταινία του Φελλινι πάνω στο Σατυρικον ,υπάρχει τουλάχιστον ομορφιά των σωμάτων, σε αντίθεση με την δήθεν τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα, αυτό θεωρούνταν πολύ σημαντικό. Δεν βγάζανε την ασχήμια παγανια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οριστικό! 

-Νικητής των εκλογών στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο με καταμετρημένο το 80% των ψήφων όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή

Ο Μαδούρο εξασφάλισε το 51,2% των ψήφων έναντι του αντιπάλου του Εντμούντο Γκονζάλες με 44,2%, και η διαφορά αυτή δεν ανατρέπεται με τις υπολειπόμενες να καταμετρηθούν ψήφους!

Το Νοτιοαμερικανικό δίκτυο Telesur επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα και τη νίκη του Μαδούρο που εκλέχτηκε Πρόεδρος για τρίτη θητεία!

-Τώρα θα αρχίσουν να … σκούζουν Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες, αμερικανοτσολιάδες και λοιπά γιουσουφάκια, αλλά μη δίνετε καμμία σημασία: Προπαγάνδα είναι, και θα το … καταπιούν στο τέλος! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεωρώ ότι ήλθε η ώρα ν΄ απαλλαγούμε από από το αρχαίο πνεύμα του Ολυμπισμού......και αυτοί οι αγώνες να ονομαστούν αλλιώς....όπως ταιριάζει στην εποχή μας.....Καμμία σχέση δεν έχουν με το νόημα και την ουσία της ΕΙΡΗΝΗΣ, που ήταν βασικός όρος πραγματοποίησής τους.....και δεν αρκούμαστε στο στεφάνι κοτίνου..... αλλά σε μία άνευ ορίων εμπορευματοποίηση των πάντων. ΤεχνοΦεουδαρχικοί διεστραμένοι Νεοφιλελέ Καπιταλιστικοί Αγώνες κατάντησαν....ωθώντας τους αθλητές στα όρια του ψυχικού και σωματικού βιασμού που πρεσβεύει ο πρωταθλητισμός. Τί σχέση έχουν τα λόγια του Παλαμά....με αυτό που γίνεται σήμερα?

Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον, αγνέ πατέρα

του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού,

κατέβα, φανερώσου κι άστραψ’ εδώ πέρα

στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι,

στων ευγενών Αγώνων λάμψε την ορμή,

και με τ’ αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι

και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου

σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός,

και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου,

Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο, κάθε λαός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αρχή ήταν κάποιοι ελάχιστοι αληταράδες ηλίθιοι νεοφιλελέ ανωμαλιάριδες δικαιωματιστές που έχουν το θράσος και δηλώνουν ¨αριστεροί» και «αναρχικοί», βέβαιοι ότι πρόκειται για παρωδία του Μυστικού Δείπνου, του Ντα Βίντσι και χειροκροτούσαν την εικονοκλαστικότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή (Τομά Ζολί).

Μετά τις αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο άλλαξαν τροπάριο: λάθος κάνετε, δεν είναι ο Μυστικός Δείπνος, είναι η Γιορτή των Θεών, του Jan Harmensz van Bijlert. Μα είναι δυνατόν να μην ξέρετε τον Jan Harmensz van Bijlert, αιδώς πλεμπαίοι! 

Το ότι ο πίνακας του Van Bijlert είναι μεταγενέστερος του Μυστικού Δείπνου, εμφανώς επηρεασμένος από αυτόν, αλλά και παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό, δεν έχει σημασία.

Στη συνέχεια παραθέτουν δήλωση του Ζολί ότι δεν εμπνεύστηκε από τον Μυστικό Δείπνο αλλά από τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου. 

Το ότι η εν λόγω περφόρμανς ήταν εμφανώς στημένη πάνω στον Μυστικό Δείπνο (είχε ακόμα και φωτοστέφανο) προφανώς θα ήταν τυχαίο. 

Το ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Μυστικό Δείπνο και η σκέψη του θα πήγαινε αυτόματά εκεί, όπως πήγε εξαρχής και η σκέψη των υποστηρικτών της περφόρμανς, ούτε αυτό έχει σημασία. 

Όχι, θα πρέπει όλος ο κόσμος να ερμηνεύσει την παράσταση σύμφωνα με τις εκ των υστέρων υποδείξεις του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ο δημιουργός πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της πρόσληψης του έργου του! 

Και αυτά τα λένε οι κατά τα άλλα προχώ οπαδοί της θέσης περί «θανάτου του συγγραφέα» και αυτονόμησης του έργου από τον δημιουργό του. Βέβαια, η συνέπεια και η συνοχή δεν ήταν ποτέ τα δυνατά σημεία του εν λόγω χώρου.

Αλλά μήπως όλα αυτά δεν έχουν σημασία, αφού η αρχική πρόθεση πίσω από την περφόρμανς ήταν ευγενής; Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ύμνο στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ!

Από πότε όμως ένα ντραγκ σόου σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων είναι δείκτης συμπερίληψης; Πόσο μάλλον όταν παρωδεί ένα πασίγνωστο θρησκευτικό σύμβολο. 

Το ντραγκ σόου, δεν είναι ταυτότητα. Είναι μια σεξουαλικοποιημένη παράσταση καμπαρέ από και για ενηλίκους. Από πότε έγινε το σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας; 

Από ποτέ είναι η απάντηση, απλώς χρησιμοποιείται από ορισμένους για να προκαλέσει. 

Οι δε ΛΟΑΤΚΙ και η συμπερίληψη εργαλειοποιούνται κυνικά για να επιβεβαιωθεί ο ναρκισσισμός ενός μεσοαστικού, χομπίστικου χώρου, που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτικός.

Και όντως προκάλεσε, δείτε τις αντιδράσεις όλου του κόσμου που χαρακτηρίζουν  «ακροδεξιούς», έξαλλοι έγιναν. Άρα η ιδέα ήταν επιτυχημένη, αφού εξόργισε όλο τον κόσμο που χαρακτηρίζουν «ακροδεξιό». Το λέει και η σιωνιστοναζιστική δικαιωματική ανωμαλιάρικη Λιμπερασιόν! 

Όλες αυτές οι αντιφατικές «εξηγήσεις», που η μία ακυρώνει την άλλη, θυμίζουν τον ασθενή του Φρόιντ που δανείστηκε (στο όνειρό του) μια τσαγέρα από τον γείτονά του και την επέστρεψε σπασμένη. 

Για να δικαιολογηθεί έδωσε διαδοχικά τις ακόλουθες εξηγήσεις! δεν ήταν σπασμένη όταν την επέστρεψε, ήταν ήδη σπασμένη όταν τη δανείστηκε, δεν την δανείστηκε ποτέ.

Στην αγωνία του να καταδείξει την αθωότητά του, επιβεβαίωσε την ενοχή του: ότι όντως έσπασε την τσαγέρα.

Ομοίως και εδώ με τον Ζολί και τους υποστηρικτές του, ξεστομίζουν τη μία αντιφατική δικαιολογία μετά την άλλη για να διαψεύσουν το προφανές, καταλήγοντας να το επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο: ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν τους πιστούς χριστιανούς.

Και τα κατάφεραν, ασχέτως αν δεν έχουν τα κότσια να υπερασπιστούν την ιδέα τους, οπότε επιδίδονται για μία ακόμη φορά στο γνωστό gaslighting: δεν είναι αυτό που βλέπετε, είναι αυτό που σας λέμε εμείς, ακόμα και όταν αλλάζουμε γνώμη κάθε ώρα.

Ποιους όμως προκαλούν; Σίγουρα όχι κάποια εξουσία ή τις ελίτ - αυτές άλλωστε μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και «ευαισθησίες».

Έχει προ πολλού παρέλθει η εποχή του épater les bourgeois – σοκάρετε τους αστούς – του Μπωντλαίρ και του Ρεμπώ. 

Τώρα είμαστε στην εποχή του épater les plebes – σοκάρετε την πλέμπα – από νάρκισσους μεσοαστούς που νομίζουν ότι κάνουν εικονοκλαστική τέχνη και ριζοσπαστική πολιτική παρέμβαση, ενώ στην πραγματικότητα αναπαράγουν ένα αφόρητο κιτς στην υπηρεσία της πιο μέινστριμ, της πιο συστημικής ατζέντας.


Σχολιο.- όταν καμία αξία η παράδοση δεν ισχύει πια, μένει μόνο ο ατομικισμός, ο δήθεν ηδονισμός ,γιατί ούτε καν αυτό δεν είναι, και το εμπόρευμα. Αυτή η στάση είναι άρνηση των αξιών και της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού και όλων των ανθρωπιστικών θεωρήσεων.

Σχολιο.- Εγω πάντως θυμάμαι ότι κάποτε υπήρχε και μια αριστερά κατα των G7 και της παγκοσμιοποίησης, τώρα ακόμα και αυτά ανάγονται στη σφαίρα της ψέκας. Ρεύμα της κλασικής δεξιάς έχει καταντήσει πλέον η αριστερά που πήγε σε πιο "προοδευτικές" θέσεις γύρω από τα δικαιωματικά και ενσωμάτωσε και την όποια μικροαστική αριστερά, που έτσι και αλλιώς μετά το Τσίπρα έχασε κάθε λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό δε νομίζω να το χουν καταλάβει και πολλοί, όταν ακόμα και τώρα ακούς πχ ότι σε όποιον δεν άρεσε η έναρξη είναι ακροδεξιός..

Σχολιο.- Εννοείς τις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Σιάτλ και στη Γένοβα 2000 και 2001 που είχαν μεγάλη επιτυχία ήταν αυθόρμητα και ο Κλίντον είχε αναγκαστεί να μπει στο κτίριο από την πίσω πόρτα. Ομάδες που ήταν μέσα στα κινήματα αυτά (λοάτκι) προσεγγίστηκαν από το σύστημα και μεταλλάχθηκαν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Εμπόρευμα και φτηνιάρικο σεξ ότι να ναι.

Η διαφορά του τότε από το τώρα έτη φωτός

Σχολιο.- Δεν ειναι ο Μυστικός Δείπνος, μια εικαστική δημιουργία ενος Μεγαλου της Αναγεννησης που χρησιμοποιήθηκε. Αυτο δεν ειναι κακό.Είναι η αποδομηση και η αντιστροφή του ότι αυτός συμβολίζει μέσα στον χριστιανισμό και την πνευματικοτητα του. Είναι η διαστροφή του μυστικισμού του. Ο Μυστικός Δείπνος, είναι η πορεία προς το δράμα και τον σταυρό, η αρχιτεκτονική του, είναι γεμάτη συμβολισμούς. Η περφορμανς του θεάματος ντραγκ κουιν, με θέμα το έργο του Ντα Βιντσι είναι η αντιστροφη του ηθικού και πνευματικού περιεχομένου του ίδιου του χριστιανισμού..Θηριώδη αγνοια δείχνει πέρα από την χοντροκοπια της αισθητικης καρικατούρας της woke agende. Σε μια χώρα που η στροφή στον συνηρητισμο, αποτελεί εκδηλωση αγωνίας για την ταυτότητα του και της ρίζας του πολιτισμού του, είναι ελαφρότητα τουλάχιστον και σοκ.

Σχολιο.- épater les plebes – σοκάρετε την πλέμπα = όλα τα λεφτά και στο κλέβω να το χρησιμοποιώ γιατί είναι ο πολύ σωστός όρος. Όλα κινούνται σε αυτό το μοτίβο.

Γιατί η αντίδραση είναι άκρατος συντηρητισμός και δυσκοιλιότητα και τα δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Επιπλέον η πλέμπα φροντίζουν να την κρατάνε σε πολύ χαμηλό επίπεδο και όλα να περιστρέφονται γύρω από το φαί και το σεξ. Φτωχό λεξιλόγιο απάθεια ζήλια οργή πολλά νεύρα χρέος τρέξιμο.

Σχολιο.- Η Ιμπεριαλιστική "Αριστερά" δεν μπορεί παρά να είναι δεκανίκι και ομοίωμα του "ακραίου κέντρου" και να της "ξεφεύγουν" ΣΥΝΕΧΕΙΑ ιδεολογικές ομοιότητες και συμμαχίες μαζί του.

Γιατί;

Πολύ απλά επειδή όταν είσαι με ένα άλλο χώρο στα ΙΔΙΑ μισθολόγια μαζί του και έχεις τα ΙΔΙΑ αφεντικά μαζί του καταλήγεις να μοιάζεις παρά ΠΟΛΥ μαζί του.

Είναι τόσο τραγικά απλό, τόσο μπροστά στα μάτια μας που ΔΕΝ το βλέπουμε ή ΔΕΝ το παραδεχόμαστε ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι: όμοιος ομοίω αεί πελάζει η "Αριστερά" με το ακραίο κέντρο.

Απ'όσο θυμάμαι κάποτε η Αριστερά, όταν ΔΕΝ ήταν εντός εισαγωγικών και ιμπεριαλιστική έσπευδε να διαφοροποιηθεί από τις ΗΠΑ ακόμη και στα πιο ασήμαντα πράγματα και φυσικά ΔΕΝ υπερασπιζόταν φανατικά αμερικανιές, ούτε αναπαρήγαγε ιμπεριαλιστικά ιδεολογήματα, όπως η wokeίλα.

Τελικά το αριστεροχώρι τείνει να γίνει ο πιο φανατικός και ύστατος υπερασπιστής ΚΑΘΕ μαλακίας του καταρρέοντος νεοφιλελεύθερου μπλοκ.

Ούτε στον ύπνο του δεν θα φανταζόταν ο ΜακΆρθυ πως στη σημερινή "Αριστερά" θα έβρισκε τόσο πειθήνιες, φθηνές, φανατικές και υστερικές πολιτικές π@υτάνες.

Σχολιο.- πως το δικαιολογείς ότι υπάρχει κόσμος που δε το βλέπει αυτό? και δε μιλάω για τους κομματικούς μηχανισμούς

Σχολιο.- πώς έλεγε ο ΓΑΠ "λεφτά υπάρχουν"; ε λοιπόν και "ΖΩΑ υπάρχουν".

Σχολιο.- Η γαλλική κυβέρνηση που έχει ομοιότητες με την ελληνική και κάθε κυβέρνηση.

Βλέπουμε να προσπαθούν να προσεγγίσουν το άλλοτε προοδευτικό έξω από κανόνες αλλά να το μετατρέπουν σε καρικατούρα να το κάνουν ακίνδυνο και να το σερβίρουν αλλιώς.

Αλλά μία μόνο εκδοχή του διαφορετικού σε πολύ στενά πλαίσια. Το είδαμε και στα μπόλια που τα στήριξαν με πάθος αυτοί οι ίδιοι του προοδευτικού χώρου και υποστηρικτές του διαφορετικού. Προβάλλουν ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο χωρίς ...τα συμφραζόμενά του χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2023, σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ο αριθμός αυτός αντιπροσώπευε το 24,8% των παιδιών κάτω των 18 ετών.

Ψηλότερα σε:

-Ρουμανία (39,0%)  -Ισπανία (34,5%)   -Βουλγαρία (33,9%)

Χαμηλότερο σε:

-Σλοβενία (10,7%)  -Φινλανδία (13,8%)  -Κάτω Χώρες (14,3%)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα σ' όλα, ο Γρηγοράκης ο εμβολιομανής.

Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ξέρει από Τέχνη ο Γεροτζιαφας που προσπαθεί να μας πείσει ότι στο Παρίσι τα τραβέλια δεν παριστάνανε τον Μυστικό Δείπνο αλλά κάτι άλλο, και ότι ξέρει καλύτερα ο αληαταράς πουστάρα καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, που αναγκάστηκε να το παραδεχτεί και να ζητήσει συγνώμη. 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Υπερταμείο μας επιβλήθηκε με το 3ο μνημόνιο – ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη και στην παγκόσμια ιστορία που της έχουν επιβληθεί τρία διαδοχικά μνημόνια. Τότε, είχε αναφερθεί ότι θα εισπράξουμε από το ξεπούλημα 50 δις, όπως έγραψε ο Guardian – κάτι που φυσικά διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από την πραγματικότητα. Το Υπερταμείο μας επιβλήθηκε από τους θεσμικούς δανειστές, με βασικό εμπνευστή τον Γερμανό κ. Σόιμπλε – στα πρότυπα του εγκληματικού οργανισμού της Treuhandanstalt, στην οποία είχε υποχρεωθεί η Ανατολική Γερμανία από τη Δυτική


Το σημερινό νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια μίας πραγματικά ντροπιαστικής σελίδας στην ιστορία της χώρας μας – η οποία έτσι διαιωνίζεται.

Αφορά το Υπερταμείο των ξένων, στο οποίο έχει υποθηκευθεί το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας μας – ακόμη χειρότερα, χωρίς καταγραφή και χωρίς αποτίμηση. 

Από την πρώτη ημέρα πάντως στη Βουλή, καθώς επίσης ανέκαθεν, κατακρίναμε την ύπαρξη του Υπερταμείου των ξένων – ενώ η κυβέρνηση μας επιβεβαιώνει σήμερα, όσον αφορά τη χρήση του όρου.

Πώς; Με το άρθρο 31, σύμφωνα με το οποίο θα εφαρμόζει νομολογία της ΕΕ για το Υπερταμείο, ως προς τις προμήθειες – όχι του ελληνικού κράτους. Υπενθυμίζουμε εδώ πως το ΣΤΕ αποφάσισε ότι, το Υπερταμείο δεν ανήκει στο δημόσιο – απαιτώντας την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο κράτος μας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία αμφισβητεί πλέον ευθέως την εθνική μας κυριαρχία, αφού αμφισβητεί ακόμα και την νομική υπόσταση των νησιών μας στο Αιγαίο. 

Την ίδια στιγμή, οι Γεραπετριτες κάνουν τεμεναδες στον Ερντογάν και ταυτόχρονα υποδύονται τα λιοντάρια στον Πούτιν, ενώ στέλνουν πολύτιμους πόρους από όπλα στον Ζελενσκι αφήνοντας γυμνά τα νησιά μας, έρμαια των ορεξεων των γειτόνων. 

"...Συνακόλουθα, το να αμφισβητεί η Άγκυρα ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν καθόλου ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν είναι κάποια “διμερής διαφορά”, ούτε “πρόκληση”, ούτε καν μια απλή επιθετική ενέργεια.

Είναι άρνηση της ίδιας τους της ύπαρξης. Όταν αρνείσαι ότι τα ελληνικά νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα γενικώς, αρνείσαι εμμέσως πλην σαφώς την ίδια τους την ύπαρξη ως νομικές οντότητες...." 

Άρα, εμμέσως πλην σαφώς αρνείσαι και την ελληνική κυριαρχία και επί του εδάφους. Και επειδή τα ελληνικά νησιά είναι κομμάτι της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης ελληνικής επικράτειας, αρνείσαι την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας ως χώρα. Τόσο απλά. Άρα, οι ενέργειες της Τουρκίας είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα. Τελεία και παύλα...."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόπειρα της υποταγμένης στο Ισραήλ Αρχής του Αμπού Αμπάς (δεν ταιριάζει ο όρος: Παλαιστινιακής Αρχής, γιατί δυστυχώς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό) να συλλάβει ή να δολοφονήσει νεαρό ηγέτη της Παλαιστινιακής αντίστασης στην πόλη Τουλκαρέμ, απετράπη από το γενικό ξεσήκωμα του Παλαιστινιακού λαού και των μαχητικών οργανώσεών του.


Παλαιστινιακό ξεσήκωμα ενάντια στην αστυνομία του Αμπάς

Παλαιστίνιοι μαχητές πολιορκούνται όχι από τον ισραηλινό στρατό (αυτή τη φορά) αλλά από την αστυνομία του Αμπάς, αλλά ελευθερώνονται από το λαϊκό ξεσήκωμα

26 Ιουλίου 2024

Η απόπειρα της υποταγμένης στο Ισραήλ Αρχής του Αμπού Αμπάς (δεν ταιριάζει ο όρος: Παλαιστινιακής Αρχής, γιατί δυστυχώς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό) να συλλάβει ή να δολοφονήσει νεαρό ηγέτη της Παλαιστινιακής αντίστασης στην πόλη Τουλκαρέμ, απετράπη από το γενικό ξεσήκωμα του Παλαιστινιακού λαού και των μαχητικών οργανώσεών του.

Ο 26χρονος μαχητής Abu Shujaa πολιορκήθηκε την Παρασκευή 26/7/2024, όχι από τον ισραηλινό στρατό, αλλά από την αστυνομία της Παλαιστινιακής Αρχής. Όμως, οι μαζικές διαμαρτυρίες απλών Παλαιστινίων και ένοπλων ομάδων Αντίστασης απελευθέρωσαν τον Mohammed Jaber Abu Shujaa, γνωστό Παλαιστίνιο μαχητή, από το νοσοκομείο Thabet Thabet στην πόλη Tulkarm.

Αργότερα ο Abu Shujaa έφτασε στον παρακείμενο προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς εν μέσω πανηγυρισμών των κατοίκων του καταυλισμού.

Ο 26χρονος αρχηγός των Ταξιαρχιών Τουλκάρμ είναι επί χρόνια στόχος δολοφονίας από τον ισραηλινό στρατό. Η τελευταία απόπειρα δολοφονίας του ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Η απόπειρα δολοφονίας ακολουθήθηκε από την εισβολή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό, σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιχειρήσεις εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τον θάνατο 14 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Μετά τις φήμες ότι ο Abu Shujaa σκοτώθηκε, ο νεαρός εμφανίστηκε στη μαζική κηδεία των συναδέλφων του, κρατώντας το αυτόματο τουφέκι του και εκφωνώντας έναν συγκινητικό λόγο για τη συνέχιση της αντίστασης.

Το Ισραήλ επιδιώκει να τον συλλάβει έκτοτε, ειδικά καθώς οι Ταξιαρχίες Τουλκάρμ έχουν αναδειχθεί ως μία από τις ισχυρότερες ομάδες μάχης που αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης.

Η αστυνομία της Παλαιστινιακής Αρχής συμμετέχει στη συγκέντρωση πληροφοριών σε βάρος καταζητούμενων Παλαιστινίων μαχητών, που δίνει στις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ, αν και συχνά η ίδια συλλαμβάνει ή ακόμα και πυροβολεί τους μαχητές – μια συμπεριφορά που έχει περιοριστεί από την έναρξη του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα. Ωστοσο δεν έχει εγκαταλειφθεί…

Όταν μαθεύτηκε η είδηση  ότι ο Abu Shujaa, και πιθανώς άλλοι, πολιορκούνταν από τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΑ στο νοσοκομείο, παλαιστινιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού σκέλους του κινήματος Φάταχ κήρυξαν “ναφίρ” – αραβική λέξη που υποδηλώνει λαϊκή κινητοποίηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα παιδί στη Γάζα ποστάρει συνταγές για να μην πεθάνει

Η Ρενάντ είναι ένα κοριτσάκι. Χαμογελαστή, 10 χρονών, πλέκει τα καστανά της μαλλιά κοτσιδάκια, φοράει μια ροζ μπλούζα με τη Μίνι και μια παλαιστινιακή μαντίλα ριγμένη στους ώμους. Πιάνει την κατσαρόλα, ανάβει το γκαζάκι και ξεκινάει. 

Την παρακολουθώ στο instagram να φτιάχνει συνταγές από τη Μέση Ανατολή με υλικά από το παζάρι παντρεμένα με κονσέρβες ανθρωπιστικής βοήθειας. Σήμερα μαγειρεύει “λαζάνια του πολέμου”.

27.7.2024 

Η Ρενάντ τον Οκτώβριο του 2023 είχε μόλις ξεκινήσει την τετάρτη δημοτικού μαζί με τον δίδυμο αδερφό της, τον Άνταμ. Δεν είχε social media και τα απογεύματα έπαιζε στη γειτονιά με τα άλλα παιδιά. Το αγαπημένο της χόμπι ήταν να περνάει ώρες στην κουζίνα με τη μαμά της και να μαγειρεύουν παρέα. “Πριν από τον πόλεμο φτιάχναμε κάθε Παρασκευή κοτόπουλο και κάθε Κυριακή μπάμιες. Πόσο τα λαχταράω όλα αυτά!” λέει σε ένα πρόσφατο βίντεο, ενώ ο πόλεμος μετράει ήδη 10 μήνες.

Φαλάφελ, ρυζόγαλο, κανταΐφι, ντολμαδάκια, σερβίρονται από την Ρενάντ σε φτωχικές εκδοχές προσφυγιάς. Ένας αδιάκοπος ενοχλητικός θόρυβος μπλέκεται κάθε φορά με τη φωνή της – είναι τα ισραηλινά drone που πετάνε από πάνω τους 24 ώρες το 24ωρο. Άλλοτε ακούγονται και πυροβολισμοί.

Ο λογαριασμός της στο instagram έχει 600 χιλιάδες followers ενώ τον άνοιξε μόλις πριν 4 μήνες. Τα πρώτα βίντεο ήταν μόνο στα αραβικά αλλά η δημοφιλία και οι διεθνείς υποστηρικτές που αυξάνονται συνεχώς, την ώθησαν να βάζει και αγγλικούς υπότιτλους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κάρπαθος, η Κάσος,  κ.ά. νησιά, βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όχι αόριστα στη Μεσόγειο.-

Σχολιο.- Φυσικά και όχι! Η Κάρπαθος και η Κάσος ανήκουν στο Καρπάθιο Πέλαγος! Η Ελλάδα δεν βρέχεται μόνο από δύο Πελάγη - Αιγαίο και Ιόνιο! Υπάρχουν ακόμη το Θρακικό, το Καρπάθιο, το Κρητικό, το Μυρτώο, το Ικάριο και το Λυβικό Πέλαγος! 

Σχολιο.- Το βασικό μας και πιο αρχαίο πέλαγος είναι το Αιγαίο. Όταν προσπαθούμε να το αναδείξουμε σε αρχιπέλαγος και κάποιοι ξαναθυμούνται τώρα την κατάτμησή του σε αυτόνομα πελάγη, αυτό ωφελεί άλλους. Η Κρήτη και η Κύπρος βρίσκονται στο ίδιο παράλληλο.

Σχολιο.- Πολλά ανάποδα ακούμε τα τελευταία χρόνια επίσης στα διαγγέλματα τούς ένας από τούς κυβερνωντες δεν προσφωνουν τούς Έλληνες, Ελληνίδες Έλληνες, αλλά τώρα .....συμπολίτες

.ύποπτο.. αυτοί ξέρουν γιατί..

Σχολιο.- Το είπε ο κυριος τσιπρας  το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η θάλασσα δεν έχει σύνορα

Σχολιο.- Επίσης, σχετικό, κανονικά, οι ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου εφάπτονται.

Σχολιο.- Δεν χωρίζονται με τους παραλλήλους οι θάλασσες, τα πελάγη, οι ωκεανοί κλπ.

Χωριζονται ομως τα εδαφη με τους παραλληλους οπως το β απ το ν βιετναμ με τον 17ο παραλληλο και η β απ τη τη ν κορεα με τον 38ο παραλληλο Στον εμφανιζομενμο χαρτη ο χωρισμος δεν γινεται απο παραλληλους αλλά ΑΠΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ και μαληστα απο συγκεκριμενο οπως ειναι ο 30ος με ''παλατζο'' απο 28ο εως 32ο Αυτοι που ξερουν θα καταλαβουν

Σχολιο.- Εδώ οι Αγγλοι έκαναν πόλεμο για τα νησιά Φώκλαντ το 1982 που. βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο 22.000 χιλιόμετρα μακρυά από την Αγγλία

Σχολιο.- Όταν η συντηρητική παράταξη της Ν. Δ ξεπουλήσει το Ελληνικό Αιγαίο και το σύμπλεγμα των νησιών του Καστελόριζου της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι πολύ αργά.... Πάντα η παράταξη αυτή λειτουργούσε εθνπροδοτικα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλάνα που αποτυπώθηκαν από ένα Ισραηλινό στρατιώτη στον προσωπικό του λογαριασμό: 

Τη στιγμή που ανατίναξαν τη δεξαμενή νερού της Rafah, δηλώνοντας ότι ήταν "προς τιμή του Shabbat" 

Δεν ήταν ποτέ άμυνα. 

Ήταν πάντα μια ρατσιστική γενοκτονία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι το κλουβί με τις τρελές στο Παρίσι, κάτι τα κλάματα της Λινού, δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε αν η Κάσος παραμένει ελληνική!

Σχολιο.- Δεν θα είναι ελληνική, γιατί το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας έθεσε ευθέως το θέμα των 12 μιλίων στα ελληνικά νησιά, κ ζήτησε κ από άλλες τρεις χώρες ( Λίβανο, Αίγυπτο ή άλλη μου διαφεύγει τώρα) να πάρουν θέση, λόγω τής μεσογείου!!

Εμείς δεν απαντήσαμε, ούτε ασχοληθήκαμε με το θέμα, γιατί είμαστε απασχολημένοι με τα του Παρισιού κ την παρέλαση.

Σχολιο.- Είδατε; Και η Λινού και οι Γάλλοι, κάλυψη & αντιπερισπασμό στους τούρκους! . . . . . Τελικά γίνονται οι Έλληνες όλο και χειρότεροι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζόκοβιτς (που τον απέκλειαν από Διεθνείς Διοργανώσεις επειδή αρνούνταν να μπολιαστεί!) συνέτριψε στο Τένις τον σπουδαίο Ναδάλ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπητή εταιρία αλάτι Κάλας

Μήπως θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε γιατί το προϊόν σας

Σ.την Γερμανία κάνει 1,50 ευρώ

Και στην Ελλάδα με 20% έκπτωση κάνει 2,60 ευρώ ;

Σχολιο.- Το είπε ο υπουργός ρε πλεμπαιει, αυτά που πάνε εξωτερικό είναι χαμηλότερης ποιότητας.

Όπως το ρεύμα, στην Ελλάδα στοιχίζει 154 ευρώ η κιλοβατώρα, στην Γερμανία στοιχίζει 52. Γιατί; Γιατί είναι ρεύμα χαμηλότερης ποιότηταααας!!! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!!!

Σχολιο.- Γιατί είναι 28% .του 50% των Ελλήνων αλλά έχουν αστυνομία και στρατό να βουλώνουν στόματα σε όποιον διαδηλώσει και ρωτήσει γιατί

Σχολιο.- Λόγω πολέμου στην Ουκρανία !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Chilean Football Club, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Χιλής,  αντικαθιστά το νούμερο 1 και το διαμορφώνει στο σχήμα του χάρτη της Παλαιστίνης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αρχαιότητα υπήρχαν οι μελανόμορφοι αμφορείς.Στο Παρίσι..οι..γελαδόμορφοι κοπροφορείς.Ολυμπιακών προδιαγραφών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιχάθηκε κι η σιχασιά τους Γάλλους φιλελέδες και το απόλυτο αίσχος..εσκεμμένο....που σχεδίασαν και παρουσίασαν.Πόλη του σκότους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



__Μήνυμα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι__

(Σχετικά με ένα από τα πολλά) 

Το κομμένο κεφάλι της Αντουανέτας να τραγουδά, βουτηγμένο στο αίμα της. Εικόνα που επαναλαμβάνεται σε πολλά κάδρα. 

Αιμάτινο φόντο. Αίμα παντού. 

Το κόκκινο ακέφαλο σώμα υπερίπταται. Σκηνή τρόμου. 

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί άναυδη την ηδονιστική, χαιρέκακη εκδίκηση, 235 χρόνια μετά την γαλλική επανάσταση. 

Η Σοβιετική Ένωση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν πρόβαλε χαιρέκακα την σφαγή του τσάρου και της οικογένειάς του. 

Η Ελλάδα στην τελετή έναρξης του 2004 δεν πρόβαλε τη σφαγή της Τριπολιτσάς ούτε τον Παπαδόπουλο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ούτε κάποιον Ελασίτη πλάι στο νεκρό σώμα του ναζί Γερμανού που είχε σκοτώσει. 

Η Κίνα στη δική της τελετή δεν ηδονίστηκε με τον διωγμό του αυτοκράτορα από τον στρατό του Μάο. 

Η κάθε επανάσταση γράφεται (δυστυχώς) με αίμα. 

Ο καταπιεσμένος λαός στρέφεται βίαια κατά του καταπιεστή του. Όσο πιο βίαιος ήταν ο καταπιεστής τόσο πιο βίαιη είναι η αντίδραση του λαού. Έτσι προχωρά η Ιστορία από την πρώτη επανάσταση, εκείνην της Αθήνας του 6ου π.Χ. αιώνα, μέχρι σήμερα. 

Συνήθως, οι λαοί, μετά την εξόντωση των καταπιεστών τους δεν επαίρονται για τις βίαιες πράξεις κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Ήταν μάχη, πόλεμος ταξικός, ο πιο αιματηρός. 

Έτσι, π.χ. δεν είδαμε ποτέ τους Κουβανούς να προβάλουν χαιρέκακα τους σκοτωμένους εχθρούς τους. 

Ο Αισχύλος γράφει τους «Πέρσες» τον 5ο π.Χ. αιώνα και στέλνει το μήνυμα στην ανθρωπότητα, για πάντα. Η κατανόηση και η συμπόνια (μεταμοντέρνα: ενσυναίσθηση) του νικητή προς τον ηττημένο. 

Στέλνει όμως και μεγάλο κοινωνικό μήνυμα. Η έπαρση της εξουσίας οδηγεί στην καταστροφή της κοινωνίας. (Και άλλα πολλά, που δεν είναι της παρούσης). 

Η εκδίκηση ποτέ δεν ήταν στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυστασίας. 

Ούτε η χαιρεκακία εναντίον του ηττημένου. Ούτε η διαρκής του τιμωρία, για πάντα. 

Δεν αποτελεί δομικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού. 

Ούτε του ρωσικού πολιτισμού

Ούτε του κινεζικού πολιτισμού 

Ούτε του αφρικανικού πολιτισμού

Ούτε του ινδικού πολιτισμού

Η διαρκής τιμωρία, η χαιρεκακία για τον ηττημένο και η αέναη εκδίκηση αποτελεί δομικό στοιχείο του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού. 

Καταλάβαμε τώρα αγαπητοί  γιατί η πάλη για τον πολιτισμό αποτελεί έναν από τους άξονες του ταξικού αγώνα; 

Διότι το... υπερθέαμα της τελετής έναρξης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αισθητική της κυρίαρχης τάξης στη φάση της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα παρακμής της.

Σχολιο.- Αυτό που δεν μπορώ σ εσάς είναι ότι έχετε κολλήσει με την ταξική τοποθέτηση. Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά και λέγονται woke agenda.

Σχολιο.- Ο καταπιεσμένος λαός στρέφεται βίαια κατά του καταπιεστή του … (με εξαίρεση τον λαό της Ελλάδας που προσπαθεί ειρηνικά…).

Σχολιο.- Μια παρατήρηση ιστορικού χαρακτήρα.

"Η εκδίκηση ποτέ δεν ήταν στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυστασιας".

Σοβαρά τώρα?

Και τα κομμένα κεφάλια του Άρη και Τζαβέλλα (όπως και πολλών άλλων) στην πλατεία Τρικάλων τι ήταν?

Ολόκληρος ο πολιτικός μετεμφυλιακός πολιτισμός τι ήταν?

Σχολιο.- Κουβεντα για τη ταμπακιέρα και απλή ανάλωση σε ταξικές πάλες και τον καημό του καθενός.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μια ομάδα παλαβιαρηδων (πιθανόν άτομα που τρώγανε σφαλιάρες στο σχολείο και δεν τους έπαιζαν τα άλλα παιδάκια) έχουν βαλθεί να βγάλουν το κόμπλεξ και το μίσος τους στους υπόλοιπους με οποιοδήποτε φασιστικό τρόπο απροκάλυπτα και με τις πλατες ολοκλήρου του συστήματος. Είναι τέτοιο το θράσος τους που πλέον έχουν αρχίσει να έκθετουν με τις παλαβομάρες τους ακόμα και τους ίδιους τους υποστηρικτές τους (οσοι από αυτούς δεν έχουν ακόμα παλαβωσει τελείως και μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν 1-2 εγκεφαλικά κύτταρα). Φόρτωσαν στο άρμα τους ακόμα και παιδιά να τα περιφέρουν δεξιά και αριστερά κλείνοντας το μάτι σε «συνεργάτες» με άλλα επίπεδα ψυχανωμαλίας. Χλευάζουν θρησκείες (όχι ολες φυσικά γιατι θα τους φανε ζωντανούς) συγκεκριμένα ήθη και έθιμα, ασκούν ακραίο bulling σε οποιον δεν τους γεμίζει το μάτι και τους χαλάει τη σούπα (τα χρηματικά νταραβέρια ουσιαστικά), περιθωριοποιούν τον λαό, και ολα αυτά απο την Αγία λίστα που έχουν παραμάσχαλα σαν άλλη ιερά εξέταση. Στρατιές ηλιθιων, τους πέταξαν λίγο τυρί και χορεύουν σαν μαλακες στη φάκα. Κανενας δεν κατάλαβε οτι όλο αυτό το πανηγύρι άρχισε να στήνεται εν μέσω κορωνοιου.

Το είπα και το ξαναλέω. Πριν μερικά χρόνια κάποιοι τρελοί βάλανε ένα κάγκελο στο μανίκι και βγήκαν παγανια να επιβάλουν την παλαβομάρα τους. Με την ίδια λογική παει να γίνει το ίδιο και τώρα. Φούρνοι δεν θα υπάρχουν αφού ο πόλεμος έχει αλλάξει. Αλλά παραμένει πόλεμος.

Κατι το οποιο δεν μπορώ να μην σχολιάσω: αυτό το βόιδι (γιατι περι νοητικού βοδιού πρόκειται) που βάλανε να παραστήσει και το Χριστό, τι έχει καταφέρει στη ζωή του εκτός απο το να κουραδιάζει σε ένα καναπέ τρώγοντας σκατά; Ειδικά το συγκεκριμένο ζώο θα έπρεπε να το βγάλουν δημόσια να μας πει δυο τρία πράγματα (αν διαθέτει εγκέφαλο) να καταλάβουν μέχρι και οι τελευταίοι των τελευταίων τι παίζει με την όλη «παράσταση».

Σχολιο.- Εν τω μεταξύ το οξύμωρο και αντιφατικό είναι οτι οι ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ Μαρίες Αντουανέτες που δε λένε τίποτα για την φτώχεια, τίποτα για την εγκατάλειψη, τίποτα για την εκμετάλλευση ανθρώπου απο ανθρωπο επιχαίρουν για τον αποκεφαλισμό μιας άλλης Μαρίας Αντουανέτας, πριν απο αιώνες. Σημεία των καιρών...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρχιεπίσκοπος 𝗖𝗮𝗿𝗹𝗼 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗩𝗶𝗴𝗮𝗻𝗼̀ αποκάλεσε τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν τραβεστί και χαρακτήρισε τη Μισέλ Ομπάμα "μυώδη άνδρα με περούκα", ενώ καταδίκασε τους σατανικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Δεν είναι τυχαίο ότι χορηγός του αποκρουστικού καρναβαλιού είναι ένας απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος περνάει ατιμώρητα μια τραβεστί ως δική του σύζυγο, όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα συνοδεύεται από έναν μυώδη άνδρα με περούκα".


Ο Carlo Maria Viganò ( ιταλική προφορά: [vigaˈnɔ] , γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου 1941) είναι Ιταλός παραδοσιακός καθολικός αρχιεπίσκοπος που υπηρέτησε ως Αποστολικός Νούντσιος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2011 έως το 2016 και ως γενικός γραμματέας του Κυβερνείου της Πόλης του Βατικανού από 9 έως 20 2011. Είναι γνωστός για τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου διαρροών του Βατικανού το 2012, στο οποίο αποκάλυψε οικονομική διαφθορά στο Βατικανό. Έγραψε επίσης μια ευρέως διαδεδομένη επιστολή το 2018 που κατηγόρησε τον Πάπα Φραγκίσκο και άλλους Καθολικούς ηγέτες ότι συγκάλυπταν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του πρώην καρδινάλιου Theodore McCarrick . 

Έχει  πλησιάσει τον παραδοσιακό Καθολικισμό , απορρίπτοντας τη Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού και τη Λειτουργία του Παύλου VI . τον Δεκέμβριο του 2023, ανακοίνωσε σχέδια για την ίδρυση ενός παραδοσιακού σεμιναρίου εκτός της δικαιοδοσίας της Εκκλησίας. Το 2024, κατηγορήθηκε για σχίσμα και αφού αρνήθηκε να εμφανιστεί σε δίκη, αφορίστηκε.

Το 2024, ο Viganò κατηγορήθηκε από το Βατικανό για σχίσμα .  Κηρύχθηκε ένοχος και αφορίστηκε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίρκο, κιτς, τρομολαγνεία, μασκαραλίκι και ξετσιπωσιά, αηδίες και ξεράσματα της σατανιστικής, κλπ, woke υποκουλτούρας της Ν.Τ.Π.

-Οι Γάλλοι queer οργανωτές, ζητούν συγγνώμην απο τους Καθολικούς και άλλες ομάδες Χριστιανών, που προσεβλήθησαν από ένα κιτς ταμπλώ στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που έκανε παρωδία στην ζωγραφική του Λεονάρντο Ντα Βίντσι "Το τελευταίο δείπνο."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο ανακηρύσσει τον Έλον Μασκ αρχιεχθρό και τον προκαλεί σε μάχη: "Ας το κάνουμε, απλά πες πού!" Η ανάρτηση για την κλοπή κλιματιστικών έκανε τον Μαδούρο εξαιρετικά θυμωμένο με τον Έλον!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κασσελάκης διέγραψε τον έντιμο Παύλο Πολάκη, μετά το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ μπούλινγκ που έκανε στη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, Αναστασία Πετρούλια.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας των ΜΜΕ της διαπλοκής, του συστήματος Μαξίμου, διακινήθηκε η φήμη ότι η Αναστασία Πετρούλια έχει πρόβλημα υγείας, το οποίο επηρεάζει τις εκφράσεις του προσώπου της, για να “δαιμονοποιηθεί” ακόμη περισσότερο ο Πολάκης στη συλλογική συνείδηση των θυμάτων της προπαγάνδας που αλλοιώνει τα γεγονότα.

Τελικά, η ίδια διαψεύδει τις φήμες και σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “Παραπολιτικά” μας λέει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' όσα είδαμε είναι να απορείς πως δεν έκαναν ακόμη Ολυμπιακά Αθλήματα την π@ρτούζα με πιγκουίνο σε πάγο & το 69 με φώκια σε κανό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΑΚΑΤΣΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ

Μην πιστεύεται κανένα αληταρά δυτικό σιωνιστοναζί δημοσιογράφο οτι την ρουκετα σε χωριό Δρούζων στα υψιπεδα του γκολαν την εριξε η χεζμπολαχ...ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ μυριζει η δουλεια...

«Δολοφόνοι, έξω από εδώ. Εσείς φταίτε για όλα. Σμότριτς, πουτάνας γιε, έξω από εδώ, δε σε θέλουμε. Καριόλη,δολοφόνε έξω από εδώ, δε σε θέλουμε». Μ’ αυτά και άλλα «γαλλικά» υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του χωριού Μαζντάλ Σαμς, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, τον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ και ορισμένους δεξιούς και ακροδεξιούς βουλευτές που είχαν το θράσος να μεταβούν στα Υψίπεδα του Γκολάν για την κηδεία των 12 εφήβων και παιδιών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε ρουκέτα στο γήπεδο του χωριού. Εκτός από τους 12 νεκρούς, ηλικίας από 10 μέχρι 20 ετών, τραυματίστηκαν άλλα 29 άτομα, έξι εκ των οποίων σοβαρά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο λογος που θα μεταφερθουν κρατικες δομες πισω απο τα ουραλια οπως και στον 2ο π.π ειναι η κοινη ανακοινωση ηπα-γερμανιας οτι σχεδιαζουν την αναπτυξη πυραυλικου συστηματος στην γερμανια και σε αλλες ευρωπαικες πολεις με στοχο το χτυπημα ρωσικων στοχων εντος της ρωσιας.....

https://www.youtube.com/watch?v=-iEWOswBvoQ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και λέμε : την Παρασκευή το βράδυ, όλοι μένουμε με την εντύπωση πως το περιβόητο σκετς της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών παρωδούσε τον "Μυστικό Δείπνο" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, οι χριστιανοί (και όχι μόνο, αλλά και οι μουσουλμάνοι, και όλοι οι λαοί του κόσμου, ακόμη και εταιρίες που  απέσυραν τη διαφημιστική συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Παρισιού) διαμαρτύρονταν και η αισχρή μειοψηφία των δικαιωματιστών της CIA παραληρούσε από ενθουσιασμό για την τόλμη του queer σκηνοθέτη και δήλωνε χαρούμενο που προσβλήθηκαν οι "θρησκόληπτοι ακροδεξιοί". Όλο το Σάββατο και ενώ οι αντιδράσεις μαίνονταν, κανείς από τους διοργανωτές δεν διέψευσε ότι η σκηνή της τελετής αφορούσε το Μυστικό Δείπνο. Ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι εξυπνάκηδες στα social media ανακάλυψαν πως πηγή αναφοράς για την περφόρμανς δεν ήταν ο "Μυστικός Δείπνος" του Ντα Βίντσι αλλά ο πίνακας του Ηan Harmensz van Biljert, "Συμπόσιο των Θεών", ο οποίος αναπαριστά τον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος. Οι ίδιοι άνθρωποι που όλη την ημέρα είχαν σαν δεδομένο ότι η παρωδία αφορούσε τον "Μυστικό Δείπνο" και δεν έκρυβαν την χαρά τους γι' αυτό, τώρα άρχισαν πάλι να κατηγορούν τους "χριστιανοταλιμπάν" πως δεν έχουν ιδέα από τέχνη επειδή δεν κατάλαβαν από την αρχή ποιον πίνακα αφορούσε η περφόρμανς (όπως προφανώς το κατάλαβαν οι ίδιοι). Και πριν από λίγη ώρα, οι διοργανωτές ουσιαστικά άδειασαν τους υποστηρικτές τους και ζήτησαν συγνώμη από τους Χριστιανούς που βρήκαν προσβλητικό το σκετς, επιβεβαιώνοντας ότι η αρχική εντύπωση όλων μας ήταν η σωστή.

Αν τώρα μπερδευτήκατε απ' όλη αυτήν την ιστορία, μάλλον είστε πλεμπαίοι ακροδεξιοί και το φτωχό μυαλό σας δεν μπορεί να κινηθεί στα υψηλά μήκη κύματος που πιάνουν οι μειοψηφία των δικαιωματιστών της CIA.  



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί τόση “λύσσα” της Δύσης κατά του Μαδούρο και της Βενεζουέλας:

-ΔΕΝ είναι μόνο τα πετρέλαια κι ο πλούτος της χώρας που θέλουν να βάλουν στο χέρι…

-Είναι ΜΑΖΙ και οι πολιτικές του θέσεις που ανοίγουν δρόμους και στην άλλη Λατινική Αμερική!

Δείτε:

1.(Πάνω φωτό) Ένα “μάθημα παγκόσμιας ιστορίας” προεκλογικά στην τηλεόραση προς τους πολίτες:

“Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ήταν οι μεγάλοι συνεργάτες του Χίτλερ από το 1933 έως το 1940. Γιατί όταν ο Χίτλερ ήρθε μαζί με όλη τη ρατσιστική, καταστροφική ιδεολογία του, εναποθέτησαν τις ελπίδες τους στον Χίτλερ να εισβάλει στη Σοβιετική Ένωση. Η Σοβιετική Ένωση γινόταν μια μεγάλη οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δύναμη στον κόσμο. Οι δείκτες ανάπτυξης της Σοβιετικής Ένωσης θα σε τρέλαιναν. 

Αν πάτε στη Μόσχα και πάτε στο Μουσείο της Επανάστασης, ένα πολύ μεγάλο μουσείο που επισκέφτηκα, μπορείτε να δείτε τους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης που είχε η Σοβιετική Ένωση, καθώς και δείκτες οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, όλα από μόνοι τους . Εκείνη την εποχή ήταν παράδειγμα για όλο τον κόσμο, που πίεζε για μεγάλες μεταμορφώσεις. 

Και τον Χίτλερ υπερασπίστηκαν οι ελίτ, οι ευρωπαϊκές ελίτ, οι ελίτ των ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι ο παππούς του Τζορτζ Μπους διαχειριζόταν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις του Ναζιστικού Κόμματος. Και είναι η Σοβιετική Ένωση που νικά τον ναζιστικό στρατό, του σπάει την πλάτη, τον καταστρέφει και παίρνει το Βερολίνο, ελευθερώνει τους Εβραίους και καταστρέφει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.”

2.(Κάτω φωτό) Οι δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του σήμερα:

“Είμαι ο Νικολάς Μαδούρο Μόρος , Πρόεδρος του λαού. Αποδέχομαι το αποτέλεσμα και τους κανόνες της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής!

Δεν θα υπάρξει φασισμός στη Βενεζουέλα!

Αυτή είναι μια νίκη για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη λαοκρατική κληρονομιά. Αυτή είναι μια νίκη για την ισότητα... 

Αυτή είναι η νίκη σου, Τσάβες!

Δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές καμίας χώρας και αυτό ζητώ τώρα ως πρόεδρος της Βενεζουέλας: "Σεβασμό στην κυριαρχία μας, στο σύνταγμά μας και στη θέληση του λαού"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπα κι εγώ … 

-Θα … λείπει η ηγεσία του ΚΚΕ από τη Δυτική κι Ακροδεξιά υστερία για τη Βενεζουέλα; 

-Να εδώ, φρέσκα- φρέσκα : 

Με πηγή το αμερικάνικο Associated Press, 

• ενημερώνουν τα μέλη τους ότι ο Μαδούρο (αυτο-)ανακηρύχθηκε Πρόεδρος, 

• μετά λένε ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Μαδούρο συνεχίζοντας την καταστολή προχώρησε στον αποκλεισμό του υποψηφίου του ΚΚ Βενεζουέλας

• για να … επιβεβαιώσουν κι αυτοί την … “εντεινόμενη καταστολή από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Μαδούρο”! 

Αφού δεν ντρέπονται…

-Και καλά, η Δύση…

-Η ηγεσία του ΚΚΕ γιατί τραβάει τέτοιο ζόρι με τη Βενεζουέλα; Έστω και με τις χιλιάδες αδυναμίες κι ανεπάρκειες του καθεστώτος;

-Έχω μια … φριχτή υποψία: 

- Ρε, μήπως τους πήραν το κόμμα οι … τροτσκιστές ή έγιναν κι οι ίδιοι τέτοιοι; Γιατί αυτοί έλεγαν και λένε παρόμοια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PFLP: Η ΝΙΚΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΡΙΑΜΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συγχαίρει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του για τρίτη προεδρική θητεία. Ευχόμαστε στον ίδιο και στην κυβέρνηση καλή επιτυχία στα επερχόμενα καθήκοντά τους και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων και των πολιτικών και οικονομικών πιέσεων που επιβάλλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στη Βενεζουέλα.

Αυτή η νίκη αντιπροσωπεύει ένα θρίαμβο για τις δημοκρατικές αξίες και την κοινωνική δικαιοσύνη και αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τους πράκτορές του όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά και στη Νότια Αμερική, όπου ο ιμπεριαλισμός και οι πράκτορές του δεν φείδονται προσπαθειών για να σαμποτάρουν αυτές τις εκλογές.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο λαός της Βενεζουέλας απέδειξε, με τη συνειδητοποίηση και την ισχυρή βούλησή του, την απόρριψη κάθε μορφής ξένης επέμβασης, την προσήλωσή του στις εθνικές του επιλογές και τη συσπείρωσή του γύρω από το πρόγραμμα του προέδρου Μαδούρο.

Η νίκη αυτή αποτελεί επίσης θρίαμβο για τη δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης, η οποία αποτελούσε πάντα προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Μαδούρο και την κυβέρνησή του. Υιοθέτησαν θαρραλέες θέσεις καταδικάζοντας τη σιωνιστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διεξάγεται με αμερικανική χορηγία και συνεργασία. Εκτιμούμε αυτές τις σταθερές θέσεις για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και τον συνεχή αγώνα του ενάντια στην κατοχή.

Η επιλογή του λαού της Βενεζουέλας για τον πρόεδρο Μαδούρο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος διεθνής ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Με την ευκαιρία αυτή, επαναβεβαιώνουμε την ενότητα των ελεύθερων λαών σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξή τους, προκειμένου να επιτευχθεί η σίγουρη νίκη των λαών και το δικαίωμά τους στη δικαιοσύνη, την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

28 Ιουλίου 2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Όπως τα λέγαμε!

-Μετά τον φασίστα Μιλέι και τον … Έλον Μασκ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον έχει …

"σοβαρές ανησυχίες ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας, η διεθνής κοινότητα (εννοώντας τους δυτικούς αποικιοκράτες γιατί η αποικιοκρατική δύση μόνο τον εαυτό της θεωρεί «διεθνή κοινότητα») παρακολουθεί αυτό πολύ στενά και θα απαντήσει ανάλογα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί στρατιώτες βίασαν σοβαρά ομαδικά κρατούμενο από τη Γάζα στο στρατόπεδο Sde Teiman. 

Η υπόθεση ήταν τόσο ακραία, που το θύμα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο & οι IDF αναγκάστηκαν να κρατήσουν 10 εφέδρους! 

Ισραηλινοί υπουργοί αποκαλούν τώρα τους βιαστές "ιερούς" & "ήρωες", απαιτώντας την απελευθέρωσή τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα τρομακτικά παράδοξα των δυτικών κοινωνιών είναι πως σε πολλές χώρες η ηλικία που κάποιος έφηβος δύναται να αρχίσει τις διαδικασίες αλλαγής φύλου (~14 έτη) είναι χαμηλότερη από την ηλικία συναίνεσης σεξουαλικών πράξεων (~16 έτη) και από την ηλικία που κάποιος μπορεί να καταναλώσει αλκοόλ ή να οδηγήσει (~18 έτη).

Με λίγα λόγια μπορείς να αλλάξεις το φύλο σου ως έφηβος, αλλά όχι και να πιεις ένα ποτήρι κρασί!

Πόσο φαιδρό -και πολύ περισσότερο- σιχαμένο είναι αυτό; 

Είναι ένα σοβαρό βήμα προς την κατάρρευση των δυτικών κοινωνιών. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλεισμοί δρόμων από την ακροδεξιά αμερικανοπληρωμένη αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, διαδηλώσεις κατσαρόλας και προσπάθεια βίαιων συγκρούσεων, αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ( από πριν τις εκλογές τα λέγανε όπως τους είχε διατάξει η Ουάσινγκτον, τώρα το κάνουν πράξη. Προσπαθούν δηλαδή, άλλο που δεν τους βγαίνει).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο απέσυρε τους πρέσβεις στις λατινοαμερικάνικες χώρες που δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα, πριν ακόμα ανακοινωθεί. (Αργεντινή, Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Περού, Δομινικανή Δημοκρατία, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Εκουαδόρ)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΟΤΑ : Απέσυρε χορηγία 835 εκατομμύρια διότι δόθηκαν για την Ολυμπιακή ιδέα και όχι για προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανάρι, Οικουμενικό Πατριαρχείο: αμαύρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η προσβολή Χριστιανικών Παραστάσεων κι Ευαγγελίου. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς το Θεό.

29/07/2024

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχολίασε την Τελετή Έναρξης: αμαύρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η προσβολή Χριστιανικών Παραστάσεων κι Ευαγγελίου. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς το Θεό.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι Ανάρτηση 29/07/2024

Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας από κάθε γωνία της υφηλίου και η τελετή έναρξής τους έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς προσφέρεται για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της διοργανώτριας χώρας και τη διάχυση θετικών μηνυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πολλή θλίψη παρακολουθήσαμε να προβάλλονται, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της πίστης και του σεβασμού στα θρησκευτικά σύμβολα.

Οι εικόνες αυτές όχι μόνο δεν ελάμπρυναν την τελετή αλλά την αμαύρωσαν. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό, ούτε δικαίωμα η προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των συνανθρώπων μας. Η αυθόρμητη έκφραση αποστροφής και αποδοκιμασίας από πλευράς του κόσμου, ευελπιστούμε ότι έστειλε ένα αρκούντως ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες και αποτελεί πηγή ελπίδας για αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

Φανάρι, 29 Ιουλίου 2024.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίδε ο Αντίχριστος! Ecce Anticristo! Ο εγκέφαλος της Μαύρης Τελετής Ολυμπιακών ο Thomas Jolly παριστάνει ο ίδιος τον Εσταυρωμένο ως Joker! ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!

29/07/2024

Ίδε ο Αντίχριστος! Ecce Anticristo! Ο εγκέφαλος της Μαύρης Τελετής Thomas Jolly παριστάνει ο ίδιος τον Εσταυρωμένο ως Joker. ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!

Ο Thomas Jolly ιθύνων νους της Μαύρης Τελετής κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ο εγκέφαλος της Παρωδίας του Μυστικού Δείπνου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Έναρξης έδωσε πρώτα κι άλλα αντίστοιχα δείγματα γραφής …κατά της Γραφής ώστε να αναλάβει το μέγα project. Kάτι που αποδεικνύει ότι έκανε στοχευμένη κι εκ προμελέτης πρόκληση κατά του θρησκευτικού συναισθήματος δισεκατομμυρίων ανθρώπων όπου γης. Μια χαρακτηριστική περφόρμανς του είναι να παριστάνει τον Εσταυρωμένο με βάψιμο αλά gay ή Joker.Οπότε διοργανωτές και ΔΟΕ ήξεραν σε ποιον ανέθεσαν τη Μαύρη σατανιστική τελετουργία..

Ίδε ο Αντίχριστος Ecce Anticristo!

https://twitter.com/FdeCanaan/status/1817859064858103959?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1817859064858103959%7Ctwgr%5E9d189f19b1db3acd932b2431f283479292b55841%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F07%2F29%2Fceafceb4ceb5-cebf-ceb1cebdcf84ceafcf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf82-ecce-anticristo-cebf-ceb5ceb3cebaceadcf86ceb1cebbcebfcf82-cf84ceb7cf82-cebc%2F



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΤΗΝΩΔΙΑ.. 10 Ισραηλινοί επίστρατοι βίασαν ομαδικά Παλαιστίνιο κρατούμενο!

29/07/2024

ΚΤΗΝΩΔΙΑ 10 Ισραηλινοί επίστρατοι βίασαν ομαδικά Παλαιστίνιο κρατούμενο!

”Η αποκτήνωση μιας χώρας: Ακροδεξιοί πολιτικοί, έποικοι και ΜΜΕ στο Ισραήλ ξεσηκώνονται απαιτώντας την απελευθέρωση 10 επίστρατων που βίασαν μαζικά Παλαιστίνιο κρατούμενο, χαρακτηρίζοντας την φρικτή πράξη τους “ιερή”!” Ισραηλινοί στρατιώτες βίασαν άγρια έναν κρατούμενο από τη Γάζα στο στρατόπεδο βασανιστηρίων Sde Teiman.

Η υπόθεση ήταν τόσο ακραία, το θύμα χρειάστηκε να νοσηλευτεί και οι IDF έπρεπε να κρατήσουν 10 έφεδρους!

Οι Ισραηλινοί υπουργοί αποκαλούν τώρα τους βιαστές «άγιους» και «ήρωες», απαιτώντας την απελευθέρωσή τους

Να περιμένουμε μαζικά ρεπορτάζ για τους βιασμούς Παλαιστινίων από ισραηλινούς δεσμοφύλακες σε κέντρα κράτησης; Όχι να μην περιμένουμε. Γιατί τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ είναι γραμματοκομιστές τις πρεσβείες του Ισραήλ

Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maduro for ever!! O χριστιανός αντισιωνιστής σοσιαλιστής Πρόεδρος της Βενεζουέλα επανεκλέγεται!

29/07/2024

Ο Μαδούρο κερδίζει την προεδρία και εκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος της Βενεζουέλα για 3η συνεχόμενη 6ετία από το 2025-2031. Ο Άξονας της Αντίστασης Πούτιν-Άσαντ Kίνα Ιράν κλπ τον συγχαίρουν η Ισπανία τον αναγνώρισε οι ΗΠΑ και οι κομπάρσοι τους για μια κόμη φορά αμφισβητούν το αποτέλεσμα τη λαϊκή βούληση υπαινίσσονται φαλκίδευση των αποτελεσμάτων στη Βενεζουέλα όπως είχαν διατάξει και  τους ντόπιους συνεργάτες τους την ηττημένη ακροδεξιά αντιπολίτευση. Η σκιά του χαρισματικού ηγέτη Τσάβες είναι βαριά στη Βενεζουέλα όσο και η παρακαταθήκη του. Η Βενεζουέλα αρνείται ν΄αλλάξει ρώτα παρά ο εμπάργκο και τις sanctions.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας Έλβις Αμορόζο έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ψηφοφορία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία 5.150.092 ψηφοφόροι, ήτοι το 51,2% του εκλογικού σώματος, υποστήριξαν τον Μαδούρο μετά την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων.

Ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας. Επανεξελέγη για τρίτη εξαετή θητεία.

Ο κύριος αντίπαλός του ο Edmundo Gonzalez, έλαβε 4.445.978 ψήφους, αντιπροσωπεύοντας το 44,2% όλων όσων ψήφισαν, ενώ συνολικά το 4,6% των ψηφοφόρων ψήφισε για έναν από τους άλλους οκτώ υποψηφίους.

Δήλωση της αντιπολίτευσης

Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, η Μαρία Κορίνα Ματσάντο, είπε ότι ο Εντμούντο Γκονζάλες και η ομάδα της εκστρατείας του δεν θα αναγνωρίσουν την ήττα του.

Η Ματσάντο, η οποία κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης αλλά δεν συμμετείχε στις εκλογές επειδή προηγουμένως είχε στερηθεί το δικαίωμα ψήφου από το δικαστήριο, είπε ότι οι αντίπαλοι του Μαδούρο θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα

Παγκόσμια αντίδραση

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής αρχισιωνιστής σατανιστής αντίχριστος  αρχιφασίστας Χαβιέ Μιλέι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο επειδή θεωρεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες ως νόμιμο νικητή.

Η κυβέρνηση της Χιλής δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα μέχρι να επιβεβαιωθούν από διεθνείς παρατηρητές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλμπέρτο βαν Κλάβερεν.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν «σοβαρές ανησυχίες» ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που ανακοινώθηκαν από τις αρχές της Βενεζουέλας «δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ο Αμερικανοεβραίος σιωνιστής Άντονι Μπλίνκεν. Ας ρωτήσει τον Τραμπ αν κι αυτός δεν είχε ανησυχίες για νοθεία στις προεδρικέςτων ΗΠΑ

Οι αρχές του Περού αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χαβιέρ Γκονζάλες-Ολαεχέα. Η χώρα ανακάλεσε επίσης τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις.

Διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βολιβία, η Κούβα, η Ονδούρα, και η Νικαράγουα, συνεχάρη τον Nicolas Maduro για τη νίκη του.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε ότι εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής επιχείρησαν να παρέμβουν στις εκλογές. Το υπουργείο είπε ότι οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Κόστα Ρίκα, της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Ισημερινού, της Γουατεμάλας, του Παναμά, της Παραγουάης, του Περού και της Ουρουγουάης «προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ειρηνική έκφραση της βούλησης» του λαού.

Νωρίτερα, τα υπουργεία Εξωτερικών της Αργεντινής, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά, της Παραγουάης, του Περού, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης εξέδωσαν κοινή δήλωση καλώντας το Καράκας να διασφαλίσει μια «διαφανή καταμέτρηση ψήφων».

Η αντίδραση της Μόσχας

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βενεζουέλα Σεργκέι Μελίκ-Μπαγκντασάροφ δήλωσε ότι «η πειστική νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις εκλογές» θα επιτρέψει τη συνολική ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Βενεζουέλας.

Mόνο και μόνο που o Μασκ-αράς ο Μασκ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο αρχιολιγάρχης σατανιστής και υπερσιωνιστής μιλάει για μεγάλη νοθεία είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Μαδούρο εκπροσωπεί τις καλές δυνάμεις. Αναμειγνύεται ως και ο Μασκ στις εκλογές Βενεζουέλα τις πέρασε για αμερικάνικες όπου είναι ο μέγας σπόνσορας των υποψηφίων.

Στην ανακοίνωση ότι η Tesla θα αρχίσει να παράγει και να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ από το 2025 προχώρησε ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο Χ. Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι περίμενε το ρομπότ Optimus να είναι έτοιμο για χρήση στα τέλη της φετινής χρονιάς. Τέτοιους ψηφοφόρου θέλουν ανθρωποειδή ρομπότ.

Ο Μασκ δεν θέλει το Μαδούρο θα ήθελε φαίνεται κι εκεί κανέναν….  του χεριού του

Η παγκόσμια ελίτ θέλει να λεηλατήσει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη που είναι στη Βενεζουέλα όπως πριν έκαναν σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.α.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποκεφαλισμένη Μαρία Αντουανέτα συμβολίζει την ταυτόχρονη πτώση όλων των κυβερνήσεων ώστε να έρθει  ο Αντίχριστος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟ “ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ” ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

Με νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιδιώκει το μεγάλο «κουκούλωμα» στο πόθεν έσχες, καθώς φέρνει μαζικές παραγραφές.

Πρόκειται για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει δραστική μείωση του χρόνου διατήρησης των δεδομένων περιουσιακής κατάστασης σε μόλις 5 χρόνια, από τα 15 χρόνια που είναι σήμερα. Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 αναφέρει ότι: α) Τα ηλεκτρονικά αρχεία, με τα οποία διαβιβάζονται τα δεδομένα στην εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 21 από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τα πιστωτικά ιδρύματα και τους λοιπούς φορείς που διαλειτουργούν, και β) τα δεδομένα που καταχωρίζονται από τους υπόχρεους στις Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. διατηρούνται για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης. Αν προκύπτουν ενδείξεις ή νέα αποδεικτικά στοιχεία τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του κακουργήματος της παρ. 2 του άρθρου 39, τα ηλεκτρονικά αρχεία και δεδομένα του προηγούμενου εδαφίου διατηρούνται μέχρι τη συμπλήρωση της προθεσμίας παραγραφής του εν λόγω κακουργήματος.».

Μέχρι σήμερα, βάσει του ισχύοντα νόμου (5026/2023) τα δεδομένα του πόθεν έσχες διατηρούνταν για όλο το διάστημα μέχρι την ποινική παραγραφή της κακουργηματικής μορφής του αδικήματος της ανακριβούς υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, δηλαδή επί 15ετία ή και 20ετία κατά περίπτωση. Υπάρχει επίσης διάταξη που προβλέπει ότι δεν θα περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να δηλώνονται ούτε τα μετρητά αλλά ούτε και τα κινητά μεγάλης αξίας, γεγονός που στην ουσία, συντελεί στην ευκολία συγκάλυψης παράνομων εισοδημάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Το 45% με το ζόρι τα βγάζει πέρα

Από την τελευταία έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ  είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από τους συναδέλφους τους στην Λιθουανία και τη Ρουμανία χώρες που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην τελευταία ταχύτητα της ΕΕ.

«Μείναμε Ευρώπη, αλλά δε γίναμε Ευρώπη».

 Η πατρότητα της φράσης ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και στο κείμενο-παρέμβασή του για τα 50 χρόνια από την μεταπολίτευση.

Ταιριάζει πάντως γάντι με όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και όσα θλιβερά καταγράφουν οι στατιστικές για το πραγματικό ύψος του μισθού και τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα.

Το ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, είναι γνωστό, από τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Το 45% με το ζόρι τα βγάζει πέρα

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η έρευνα του Εurofound (Eυρωπαϊκό Iδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας), σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα (45%) με δυσκολία καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με τον δεδομένο μισθό που λαμβάνουν.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. και σχεδόν το διπλάσιο του μέσου όρου της Ένωσης που βρίσκεται στο 24,5%.

Αντίστοιχα στη Λιθουανία, μόνο το 14,1% των εργαζομένων δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα με τον μισθό τους, ποσοστό τρεις φορές χαμηλότερο από την Ελλάδα.

Αβεβαιότητα για το εισόδημα

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, την οποία επικαλείται το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το 30,3% των εργαζομένων αδυνατεί να προβλέψει το ύψος του εισοδήματός του τους επόμενους τρεις μήνες.

Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (12,2%). Η μόνη χώρα που μας ξεπερνάει στο δείκτη αβεβαιότητας ως προς το εισόδημα είναι η Βουλγαρία, με 34,5%.

Η Ισπανία, που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην Ε.Ε., στον δείκτη αβεβαιότητας των εργαζομένων ως προς το εισόδημά τους βρίσκεται στο 21,4%, δηλαδή αισθητά χαμηλότερα από την Ελλάδα.

Η Λιθουανία, ως προς τον δείκτη αβεβαιότητας του εισοδήματος για το επόμενο τρίμηνο, βρίσκεται στο 14,9%, δηλαδή κινείται κατά 49,7% χαμηλότερα από την Ελλάδα.

Η Ρουμανία μας έχει αφήσει μακράν πίσω

H Ρουμανία, που κατά το παρελθόν υπολειπόταν σημαντικά σε σχέση με την Ελλάδα, βρίσκεται πλέον σε αισθητά καλύτερη μοίρα ως προς τους δείκτες εισοδήματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν βάζουν μυαλό οι Γάλλοι ανώμαλοι μακρονικοί – Θέλουν να προκαλέσουν και με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων

Δυστοπικό τέλος για τους Ολυμπιακούς αγώνες σχεδιάζουν στην τελετή λήξης οι Γάλλοι διοργανωτές

29.07.2024 | 06:44

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κουμπερντέν και σίγουρα θα μετανιώνουν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που άφησαν ως παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα τους Ολυμπιακούς αγώνες, «βλέποντας» τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Παρά την διεθνή κατακραυγή, καθώς ικανοποιημένοι από την τελετή έναρξης έχουν μείνει μόνο οι υποστηρικτές της woke ατζέντας, οι Γάλλοι ετοιμάζονται να προκαλέσουν και με την τελετή λήξης.

Σύμφωνα με  την L’Équipe, στην τελετή λήξης , που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου, και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς και όχι σε εξωτερικό χώρο, οι Γάλλοι θα μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρόβες ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα περίπου σε χώρο ειδικά  διαμορφωμένο σε απόσταση μιας ώρας μακριά από το Παρίσι με τους διοργανωτές να έχουν τοποθετήσει  μία σκηνή παρόμοιου μεγέθους με εκείνη του Σταντ ντε Φρανς. με τις πρόβες να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους ώστε οι συνθήκες να είναι ίδιες με εκείνες της ημέρας της Τελετής Λήξης για τους χορευτές, τους ακροβάτες και τους μουσικούς.

Όλα αυτά καλά, όμως το σενάριο της τελετής λήξης όχι μόνο δεν αφήνει μια νότα αισιοδοξίας ως είθισται αλλά προβλέπει ένα δυστοπικό μέλλον της ανθρωπότητας χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες!!! 

Θεατές στο γαλλικό σταδίου που θα έχουν πληρώσει και το εισιτήριο που ξεκινά από τα 45 ευρώ και φτάνει η τιμή τους στα 1600 ευρώ αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατών θα «βυθιστούμε» σε έναν κόσμο απαισιοδοξίας, καταστροφής και γκρεμισμένων χαλασμάτων χωρίς την ύπαρξη Ολυμπιακών αγώνων.

Ο σκηνοθέτης της τελετής Thomas Jolly, ο οποίος έχει ετοιμάσει μία παράσταση με πολλά ακροβατικά όπου θα συμμετάσχουν 100 συντελεστές, σημειώνει στην γαλλική εφημερίδα: «Ήθελα να γιορτάσω ένα ιστορικό γεγονός ειδικής ευαισθησίας που είναι οι Αγώνες. Στην ουσία, εξαφανίστηκαν στην αρχαιότητα προτού ανοικοδομηθούν. Φανταστήκαμε μια παράσταση στην οποία οι Αγώνες θα είχαν χαθεί ξανά».

Όλοι οι ερμηνευτές θα είναι ντυμένοι στα μαύρα, και όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί Οι καλλιτέχνες, θα σηκώσουν τρεις κυκλικές κατασκευές, στις οποίες και θα σκαρφαλώσουν.

Σύμφωνα με το σενάριο της παράστασης επί σκηνής θα «αποκαλύπτονται» τα απομεινάρια της τελετής έναρξης και των Αγώνων του Παρισιού σε ένα καταστροφικό μέλλον χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Η τελετή λήξης θα είναι πολύ μικρότερη σε διάρκεια από την Τελετή έναρξης, καθώς θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά και θα έχει τον τίτλο «Ρεκόρ».

Πάντως υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός για τα μηνύματα που θέλουν να επιβάλλουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού που έχουν την σαφή διάθεση να μας οδηγήσουν σε περίεργες ατραπούς και να καθοδηγήσουν τα παιδιά μας σε μια virtual πραγματικότητα.