Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακη 8 Σεπτεμβριου 2024


..Ε, ωρέ Μαυροκορδάτε, εσύ την προδοσία μού την έγραψες στο χαρτί, εγώ ελπίζω γρήγορα να σου τη γράψω στο κούτελο, για να φανεί ποιος είσαι... Γεώργιος Καραϊσκάκης..

...Ο Δημήτρης Φωτιάδης θά έγραφε γι' αυτόν, τον Μαυροκορδάτο, ότι ήταν ο πιό διαβολεμένος απ' όλους τούς Φαναριώτες, πού ήρθανε στήν Ελλάδα.

Τό κακό πού έκανε αυτός ο άνθρωπος δέν λέγεται καί όχι μόνο τό πλήρωσε η γενιά τού Εικοσιένα, αλλά "τό δικό του πνεύμα μέσω τών σύγχρονων πολιτικών κυβερνάει καί δέν μάς αφήνει νά προκόψουμε".

Η δίκη τού Γεώργιου Καραϊσκάκη στις αρχές Απριλίου 1824

Στο επαναστατημένο Μεσολόγγι κουμάντο έκανε ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, αρχηγός του αγγλικού κόμματος. 

“Τεσσαρομάτη” τον έλεγε ο Καραϊσκάκης, επειδή φορούσε γυαλιά. 

Ο Καραϊσκάκη, ήταν μεγάλο εμπόδιο για τα προδοτικά σχέδια του Μαυροκορδάτου!

Γι’ αυτό του έκανε τη ζωή δύσκολη με τις διαταγές του. 

Όταν είδε ότι δεν κατάφερνε τίποτα, αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κατά τήν διάρκεια τού φθινοπώρου τού 1823, υπέφερε από τό χτικιό καί είχε αποσυρθεί από τήν ενεργό δράση. 

Προκειμένου νά αποθεραπευθεί πλήρως, εγκατέλειψε τό μοναστήρι τού Προυσσού καί πήγε στήν Κεφαλλονιά όπου διέμεινε μερικούς μήνες.

Στά Επτάνησα εκείνη τήν περίοδο είχαν συρρεύσει χιλιάδες πρόσφυγες από τήν Δυτική Στερεά, κυρίως γυναικόπαιδα, πού ζούσαν στά όρια τής ανέχειας.

Ο "Γιός τής Καλόγριας" είχε αφήσει στή θέση του στον Αντώνη Ζαραλή για να συντηρεί τά στρατιωτικά του τμήματα μέχρι νά επανέλθει ο ίδιος στήν ενεργό δράση.

Ο Καραϊσκάκης αναχώρησε από τό Αργοστόλι γιά τήν Ιθάκη προκειμένου νά συναντήσει τήν οικογένειά του. 

Στό πλοίο είχε συνταξιδιώτη του τόν Άγγλο γιατρό Julius Millingen, ο οποίος ταξίδευε γιά τό Μεσολόγγι.

Ο Καραϊσκάκης ποτέ δεν έκρυψε τήν περιφρόνησή του πρός τήν κυβέρνηση τού Μαυροκορδάτου πού στήριζε όλους αυτούς τούς καπετάνιους, στήν προσπάθειά του νά επιβληθεί σάν πολιτικός αρχηγός στήν Ελλάδα.

Ο Καραϊσκάκης, μόλις συνήλθε από τήν αρρώστεια του, εγκατέλειψε τήν Ιθάκη καί πήγε στό Μεσολόγγι όπου ζήτησε από τόν Μαυροκορδάτο νά διορισθεί αρχηγός τών ελληνικών όπλων τής επαρχίας των Αγράφων, ενώ τού κατήγγειλε και τη δολοφονία στρατιωτών του από τούς αντίπαλους οπλαρχηγούς πού είχαν καταπατήσει το βιλαέτι του.

Ο Μαυροκορδάτος, πού ευνοούσε τον Ράγκο, όχι μόνο δεν δέχθηκε, αλλά κρυφά καί υποχθόνια οργάνωσε σχέδιο γιά νά μπορέσει νά απαλλαγεί από τον ενοχλητικό και απρόβλεπτο Ρουμελιώτη οπλαρχηγό, όπως είχε απαλλαγεί καί από τόν Βαρνακιώτη.

Ο Καραϊσκάκης αντιμετωπίστηκε από τον Μαυροκορδάτο υποτιμητικά καί έτσι αυτός πικραμένος αναχώρησε γιά τό Αιτωλικό, όπου συνάντησε τον Κίτσο Τζαβέλα, ο οποίος ήταν επίσης δυσαρεστημένος μέ τόν Φαναριώτη πολιτικό.

Ενώ ο Κωνσταντίνος Μεταξάς είχε προσπαθήσει νά συμφιλιώσει τούς οπλαρχηγούς μεταξύ τους, ο Μαυροκορδάτος πού τον αντικατέστησε, έκανε το πάν για να τούς διασπείρει το φθόνο και τη διχόνοια.

Οι ραδιουργίες του είχαν προκαλέσει τό μίσος ανάμεσα στούς σημαντικότερους οπλαρχηγούς τής Δυτικής Στερεάς.

Σέ μία περίπτωση, ο οξύθυμος Καραϊσκάκης, σύμφωνα μέ τόν Κασομούλη, εξύβρισε άσχημα τόν Νότη Μπότσαρη καί τόν Νικολό Στουρνάρη, όταν τόν συνάντησαν στό Αιτωλικό, επειδή δέχονταν εντολές από "τό τσογλάνι τού Ρεΐζ εφέντη, τόν τεσσαρομάτη Μαυροκορδάτο".

Εκείνη τήν περίοδο έγιναν ταυτόχρονα στή Ρούμελη δύο πολεμικά γεγονότα.

Ο Ομέρ Βρυώνης κατευθύνθηκε από τά Ιωάννινα στήν Άρτα μέ 3000 άνδρες, ενώ 300 Τούρκοι ιππείς επιχείρησαν νά επιτεθούν από τή Ναύπακτο στό Μεσολόγγι.

Οι Έλληνες όμως πού φύλαγαν τήν Κακιά Σκάλα στήν Κλόκοβα/Παληοβούνα τούς ανάγκασαν νά υποχωρήσουν.

https://taneatisgaleras.blogspot.com/2024/09/blog-post_8.html?fbclid=IwY2xjawFKdkJleHRuA2FlbQIxMAABHYsxLwdywipupcfYtgF5yoLdu7A1mPwZrI3pjZMyrU5na19bhKIQbOjZfQ_aem_GKRMKo_L0edC-LUqHozRPA



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MARIA KARYSTIANOY

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!

Μετά τη μέγιστη επιστημονική επιβεβαίωση από ειδικό καθηγητή των ΗΠΑ, η έκρηξη οφείλεται σε αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

ΟΧΙ! Τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών ΔΕΝ προκάλεσαν την έκρηξη!

Το παράνομο φορτίο που μετέφερε το εμπορικό , έκαψε 30 ανθρώπους….

Ο τεχνικός μας σύμβουλος , κ. Κοκοτσάκης και η ομάδα του , που δέχθηκαν άδικη επίθεση με σκοπό την αποδόμηση της μελέτης τους, δικαιώθηκαν ως προς τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

Ο «υποδειγματικός» ανακριτής οφείλει τώρα να εισακούσει τα αιτήματα μας περί διερεύνησης της έκρηξης…

Αν βεβαια δεν είχε «ξεχάσει» να ζητήσει τα βίντεο της εμπορικής , θα είχαμε νωρίτερα τις απαντήσεις που ψάχνουμε…

Ποιος το φόρτωσε;

Ποιος θα παραλάμβανε;;

Το ίδιο θα είχε βοηθήσει αν είχε απαιτήσει να έχει τα πραγματικά ηχητικά στην δικογραφία και οχι να μας κοροϊδεύει με το στικάκι που του δώσανε….

Γιατί τέτοιο μοντάζ στα ηχητικά;;;

Τι φοβούνται ότι θα μαθευτεί;;

Τελικά, δυστυχώς , ΟΥΤΕ θεωρίες συνομωσίας, ΟΥΤΕ μπαζο-αερολογίες, ΟΥΤΕ «ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη» βιώσαμε μέχρι στιγμής στο έγκλημα των Τεμπών…

ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…..

Γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος γονιός επιθυμεί έχει το δικαίωμα να δηλώσει απαλλαγή απο το μάθημα “εργαστήρια δεξιοτήτων” για το παιδί του, σύμφωνα με την Διεθνής Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου!

8/9/2024

Όπως ορίζει η Διεθνής Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου: “Κανείς δεν δύναται να στερηθεί του δικαιώματος στην εκπαίδευση. Το κράτος αναλαμβάνοντας αυτό το δικαίωμα της εκπαιδεύσεως, οφείλει να σέβεται και να εξασφαλίζει και το δικαίωμα των γονέων να συμφωνούν με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.”

Που σημαίνει κανένας δάσκαλος ή διευθυντής σχολείου, σύμφωνα πάντα με το νόμο, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την δήλωση απαλλαγής απο το μάθημα:

Αυτό αφορά το συγκεκριμένο μάθημα (το οποίο είναι μόνο η αρχή για το τι πρόκειται να επακολουθήση: Γονείς στρέφονται κατά της νέας “σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως” και απαιτούν αποχή των παιδιών τους απο το μάθημα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στημένο το περιστατικό στην Τήλο: Εργαζόμενη στην τουρκική πρεσβεία η δήθεν «ρατσίστρια Ελληνίδα»!

7/9/2024

Στημένο ήταν τελικά το επεισόδιο και είχε στόχο τη χειραγώγηση, μέσω του συναισθηματικού εκβιασμού για να καμφθούν οι αντιστάσεις. Τα συστημικά ΜΜΕ έπαιξαν ως συνήθως τον βρώμικο ρόλο τους. Η κυβέρνηση υλοποιεί τους τουρκικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς. Η δικαιωματιστική «αριστερά» της CIA για άλλη μια φορά κατηγορούσε συλλήβδην τους Έλληνες για ρατσισμό και έκαναν ήρωα ένα σούργελο (δήμαρχος Τηλου), απλά δείτε το ιστορικό της.

Το περιστατικό με τους παράνομους μετανάστες στην Τήλο, που έγινε γνωστό έπειτα από την ανάρτηση της δημάρχου του νησιού Μαρίας Καμμά, φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου «απλή υπόθεση».

Την ώρα που οι παράνομοι μετανάστες είχαν διασωθεί κανονικά από το λιμενικό, σε μία «πρωτοφανή σύμπτωση», η δήμαρχος βρέθηκε αντιμέτωπη με μία – υποτίθεται – ρατσίστρια Ελληνίδα, η οποία ζητούσε να πετάξουν τους διασωθέντες στη θάλασσα! Η δήμαρχος μάλιστα έδωσε και το όνομα της δήθεν «ρατσίστριας Ελληνίδας» στην δημοσιότητα, που όμως δεν είναι το ίδιο με το όνομα το οποίο η συγκεκριμένη γυναίκα προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το δημόσιο προφίλ της λοιπόν, προκύπτει ότι η γυναίκα που η δήμαρχος χαρακτήρισε ρατσίστρια με την ανάρτηση της, είναι στην πραγματικότητα εργαζόμενη στην τουρκική πρεσβεία!

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, διότι οι διασωθέντες, επικοινώνησαν με το κανάλι που εδρεύει στην Τουρκία και στηρίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Συρίας, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι κανένας δεν τους βοηθάει και ότι πίνουν «θαλασσινό νερό»!

Πολλές φορές έχω πει πως μας φοβούνται και γιαυτό προσπαθούν να μας κατηγορήσουν ως ακροδεξιούς με τεράστια πάντα αποτυχία. Το να διαμαρτύρεσαι για την ισλαμοποίηση της χώρας σου αποκαλώντας πρόσφυγες νεαρούς άνδρες που δεν ξέρουμε καν τι ήταν και τι έκαναν στις χώρες τους είναι ηλίθιο και όπως φαίνεται σχεδιασμένο απο τις παγκόσμιες ελίτ. 

Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock: «Τα κοινωνικά προβλήματα από την αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές, θα λυθούν με την μετανάστευση και την μείωση πληθυσμού»!

Τι κι αν το περιστατικό ήταν στημένο απο την τουρκική πρεσβεία, δύο μέρες τώρα οι Έλληνες (όλοι) έφαγαν τα βρισίδια τους περι ρατσισμού και ακροδεξιού μίσους πως δήθεν θέλουν να πνίξουν τους μετανάστες στη θάλασσα (εκεί πατουν για περισσότερα μέτρα κατά της ελευθερίας λόγου), κρατήστε την ατάκα της δημάρχου “το νησί αυτό δεν είναι για σας”. Η δικαιωματιστική «αριστερά» για άλλη μια φορά πρωταγωνίστησε στο βρόμικο ρόλο του συστήματος του Μητσοτάκη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LINDSEY GRAHAM ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΡΥΚΤΑ ΑΞΙΑΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ--ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham οπαδός και τζουτζές του Τραμπ δήλωσε ανοιχτά ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας και ότι, ως εκ τούτου, η στρατιωτική βοήθεια προς τη χώρα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου το Κίεβο είναι σε θέση να «κερδίσει» τη σύγκρουσή του με τη Ρωσία.

Ο Ρεπουμπλικανός της Νότιας Καρολίνας, ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Κιέβου εντός του αμερικανικού κατεστημένου, έκανε τις δηλώσεις αυτές την Παρασκευή στο Κίεβο, μιλώντας μαζί με τον ηγέτη Βλαντίμιρ Ζελένσκι. Εξήρε τους Ουκρανούς και την υποτιθέμενη αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν τη Μόσχα ό,τι κι αν συμβεί, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να το κάνουν αυτό, παρά μόνο να παρέχουν τον οπλισμό.

«Αυτοί [οι Ουκρανοί] κάθονται πάνω σε ορυκτά αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσαν να κάνουν καλό στην οικονομία μας. Έτσι, θέλω να συνεχίσω να βοηθάω τους φίλους μας στην Ουκρανία. Μπορούμε να το κερδίσουμε αυτό. Χρειάζονται τη βοήθειά μας», δήλωσε ο Γκράχαμ.

Ο γερουσιαστής είναι εδώ και καιρό πολύ απροκάλυπτος σχετικά με τους πραγματικούς στόχους της Ουάσινγκτον στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αναφέροντας επανειλημμένα τους πόρους «αξίας τρισεκατομμυρίων» που βρίσκονται στα χέρια των Ουκρανών ως ένα κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο και το τελικό βραβείο για τις ΗΠΑ. Στο παρελθόν είχε επίσης περιγράψει τους θανάτους Ρώσων στη σύγκρουση ως «τα καλύτερα χρήματα που ξοδέψαμε ποτέ» και μια καθ' όλα σταθερή επένδυση για τις ΗΠΑ.

Η νέα παραδοχή του Γκράχαμ ταιριάζει με την αξιολόγηση των κινήτρων των ΗΠΑ που περιέγραψε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι τόσο το Κίεβο όσο και οι δυτικοί υποστηρικτές του έχουν επικεντρωθεί στη διατήρηση της κυριαρχίας τους στο Ντονμπάς αποκλειστικά και μόνο για τον πλούτο του σε φυσικούς πόρους.

«Σύμφωνα με στοιχεία ανοικτής πηγής, η συνολική αξία της πρώην βάσης ορυκτών πόρων της Ουκρανίας εκτιμάται σε σχεδόν 14,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από αυτά βρίσκονται τώρα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ο μισός εθνικός πλούτος της πρώην Ουκρανίας βρίσκεται στο Ντονμπάς!» εξήγησε ο Μεντβέντεφ σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Telegram.

«Για να αποκτήσουν πρόσβαση στα πολυπόθητα ορυκτά, τα δυτικά παράσιτα απαιτούν ξεδιάντροπα από τους προστατευόμενους τους να διεξάγουν πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Ήδη εκφράζουν άμεσα και χωρίς δισταγμό μια τέτοια πρόθεση», πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, ότι οφείλουν να αγαπούν την Ουκρανία - θα τους αναγκάσουμε να την αγαπήσουν, είτε τους αρέσει αυτό, είτε όχι. Θα τους εξαναγκάσουμε να μείνουν εδώ. Θα τους εξαναγκάσουμε να πολεμήσουν. Και τα ουκρανάκια δεν πρέπει να ακούνέ την γερμανική ή την πολωνική γλώσσα, αλλά να ανατρέφονται υπό τον ήχο της πολεμικής σειρήνας. Πρέπει να γαλουχούνται με μίσος προς τον εχθρό". Αυτό το ναζιστρόνι λέγεται Ντμιτρό Κορτσίνσκι, και είναι ουκρανός πολιτικός και δημοσιογράφος. Έχω γνωστούς, που την έκαναν από την ουκρανία, γιατί δεν είχαν καμιά διάθεση να πολεμήσουν για το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου - και πολύ καλά έκαναν, δηλαδή. Ο Κορτσίνσκι, ως λύση στο ισχυρό ρεύμα φυγής των ουκρανών πολιτών από την χώρα τους, βλέπει την απαγόρευση της μετανάστευσης όχι μόνο για τους άντρες σε ηλικία επιστράτευσης, αλλά και για τα μικρά παιδιά. Γιατί πώς αλλιώς να αναθρέψεις μικρά ναζιστάκια;

Σχολιο.- Μόνο που σε λίγο θα μείνουν μόνο γυναίκες και πλούσιοι άντρες στην Ουκρανία γιατί μαθαίνω πως οι μάχες είναι για την φτωχολογιά και όχι για τον "αφρό" όπως θεωρεί την φάτσα του ο συγκεκριμένος, αλλιώς θα ήταν κι αυτός στο πεδίο

Σχολιο.- Τώρα πια στρατολογούν και παιδιά και γυναίκες. Κι όταν τελειώσει κι αυτό το απόθεμα θα στρατολογήσουν και τους γέρους και τους ανάπηρους. Και κάπως έτσι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση που λέει ο Πούτιν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό δεν ήταν το σχέδιο των δυτικών αποικιοκρατών?

Σχολιο.- Εγώ πάντως στη Μολδαβία είδα ένα σωρό Ουκρανούς με ουχι φτηνά αμάξια κιόλας....

Σχολιο.- Τέρατα! Εξόντωσαν τον Ουκρανικό λαό…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 163 ψήφους έναντι 120 πέρασε η πρόταση μομφής στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ουρανοκατέβατου χλιμίτζουρα της Goldman Sachs και της εφοπλιστικής διαπλοκής.

Και θα πάνε σε Έκτακτο Συνέδριο για να δούνε με ποιο τρόπο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. 

Μα γιατί; Αφού η προσφυγή στους περαστικούς του δίευρω είναι καθιερωμένη από τον Ηγέτη του Αιώνα. Αυτός εισήγαγε τον κατεξευτελισμό των κομματικών διαδικασιών, ώστε να μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα, απολογούμενος μόνο στον "κόσμο". ΄Όπως είπε, άλλωστε και στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία και ο χλέμπουρας.

Τον οποίο κουβάλησε απ' το Μαϊάμι ο Τσίπρας και τον έβαλε στο Επικρατείας, χωρίς ένας απ' αυτούς που είτε έφυγαν στη Νέα Αριστερά είτε παραμένουν και αντιδρούν, να του πει, "για βάστα, ρε Αλέξη! Ποιος είναι αυτός ο απίθανος; Πού τον ξέρουμε; Εσένα ποιος σου τον σύστησε;"

Σιγά μην αντιδρούσαν! Εδώ δεν είχαν αντιδράσει όταν τους υπέβαλε σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο για να μπουν στο Συνέδριο, το 2016. Τότε που τους ανάγκασε να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν μέχρι να περάσει το δικό του. 

Από δημοκρατία και αυτοσεβασμό, άλλο τίποτα!

Σχολιο.- Ακόμα έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να είναι αριστερά

Σχολιο.- Η όποια σχέση με την Αριστερά κόπηκε ήδη από το 2015 όταν τσαλαπάτησε το δημοψήφισμα και ανέλαβε την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.

Σχολιο.- Πρωτεργάτης του δίευρου ήταν ο Γιωργάκης ….αλλος τιτανοτεράστιος …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Σεπτεμβρίου 1962. Η αιματοβαμμένη εξέγερση των καπνοπαραγωγών της Ακαρνανίας

Περασμενα ξεχασμενα...ποιοι και πως τα θυμουνται σημερα...? Αλωστε η ιστορια της ταξικης παλης ειναι εξορισμενη ακομη και απο τους ιδιους τους φορεις που μηλανε εξ ονοματος της Αριστερας..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πέφτοντας στο 9,5%. Κάτω κι από ΚΚΕ και από Βελόπουλο. Και πρώτο κόμμα από τα αντιπολιτευόμενα το ΠΑΣΟΚ. 

Καθώς τόσα χρόνια μας καλούσαν να στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη και το μεγαλύτερο αριστερό (όπως αυτοπροσδιοριζόταν) κόμμα, να υποθέσω ότι τώρα πια οι Συριζαίοι θα δηλώσουν στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ!

Σχολιο.- Στο Πασοκ μπορεί και να δηλώσουν στήριξη. Δεν τους χωρίζουν και πολλά.

Σχολιο.- ΠΑΣΟΚ βέβαια! Τι να το κάνουμε το ΚΚΕ; Τώρα πάνε όλοι στο μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς! Να φύγει ο Μητσοτάκης! Να έρθει το ομοίωμα του.  Και να συνεχιστεί η πολιτική του. Άλλωστε το κράτος έχει συνέχεια, το έχουμε εμπεδώσει από το 2010. Άλλωστε ποιο κράτος, αποικία είμαστε. Όλα τα κυβερνητικά κόμματα νδ-συριζα-πασιοκ ακολουθούν τις διαταγές των ευρωενωσιτών τοκογλύφων.

Σχολιο.- Δεν νομίζω να δηλώσουν στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν καμπάνια υπέρ του ΠΑΣΟΚ ή κάποιου άλλου κόμματος, και να μας καλούν να το ψηφίσουμε. Προφανώς αυτό που γράφω είναι ειρωνικό, με αφορμή τα όσα έλεγαν μέχρι τώρα, πριν πέσουν στην πέμπτη θέση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος Μητσοτάκης : «γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»

ΔΕΘ:ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ

Αυτός ο τεμπελαρος γελοίος κοκοβιός - επειδή δέν υπαρχει αντιπολίτευση - νομιζει οτι μπορεί νά εξαπατα αιωνίως αυτόν τόν λαό...

Σχολιο.- Γελοίος μεχρι αηδιας ο σιχαμενος...

Σχολιο.-  Οι αποικιοκράτες και οι τζουτζέδες τους με τα ψέματά τους ! Να δούμε , όμως , και πότε αυτός ο κόσμος , θα σταματήσει να φέρεται ως αποικιοκρατουμενος ιθαγενής .

Σχολιο.- Οταν θά υπαρξει μία ηγεσία που θά κερδισει τήν εμπιστοσυνη του καί θα αρχίσει νά ωριμάζει σιγά σιγα η πολιτική του αντίληψη...

Σχολιο.- Απ' αυτά τα δυό που λες ,  δεν ξέρω ποιο πρέπει να υπάρξει πρώτο και ποιο δεύτερο .

Σχολιο.- Νομίζω  οτι ειναι απαραίτητο α υπαρξει μία ικανη ηγεσία που νά μπρέσει νά διαπαιδαγωγήσει τόν λαό.«Δηλαδη τό αλογο μπρόστα από τό καρο»...

Σχολιο.- Οι ηγέτες ξεπετάγονται από τη συνειδητοποιημενη μάζα και τους αγώνες της κι αναλαμβάνουν να οργανώσουν παραπέρα τη λαϊκή πάλη. Δίχως τη μάζα και την συνειδησή της για την αντικειμενική ανάγκη , δεν γίνονται αποτελεσματικοί αγώνες , δεν διαπαιδαγωγειται ο λαός, δεν ξεφυτρώνουν ηγέτες.

Σχολιο.- Χλαπάτσας της Φον Ντερ Λάϊεν...

Σχολιο.- Καί παρκετέζα τών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ Ερντογάν,Μαρινακη κλπ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΩ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

O  επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, όπου συνεδρίασε η λεγόμενη 'ομάδα επαφής' που κατανέμει τον αποστελλόμενο εξοπλισμό στο καθεστώς, δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ του παραδώσουν πυραύλους μακράς ακτίνας δράσης και του επιτρέψουν πλήγματα στα βαθιά μετόπισθεν της Ρωσίας, τότε θα οδηγήσει την τελευταία σε συνθηκολόγηση «αυτό το φθινόπωρο». 

«Ας κάνουμε αυτό το φθινόπωρο την εποχή που θα καταρρεύσει η ρωσική επιθετικότητα - με τρόπο που θα τερματιστεί ο πόλεμος και θα αποκατασταθεί μια αξιόπιστη διεθνής τάξη ασφαλείας» είπε. 

Ο αγώνας του Μπαντερικού καθεστώτος να παρασύρει την ανθρωπότητα στο πυρηνικό ολοκαύτωμα εντείνεται.

Ζελένσκι «Τό ποντικάκι που βρυχάται»...

Σχολιο.- Είναι γελοίος ο σαλτιμπάγκος και ελπίζω αυτή η φάρα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ & ΕΕ να μην του δώσουν αυτή την ευκαιρία να εμπλέξει την ανθρωπότητα σε έναν πυρηνικό όλεθρο!

Σχολιο.- Ζήτημα χρόνου να βρουν τον τρόπο να τον λήξουν οι δημιουργοί του.. όχι τίποτε φοβερό δηλαδή.. απλά κάτι που δεν θα τρομάξει και δεν θ' αφύπνιση τους χρήσιμους ηλίθιους που περιμένουν στην ουρά πίσω απ' αυτόν.. βλέπε Μητσοτάκη

Σχολιο.- Η θα τον κρεμάσουν οι Ουκρανοί όταν καταλάβουν ότι τους έριξε στην καταστροφή ή θα τον εκτελέσουν οι Αμερικάνοι αν κάνει πισω.

Στην ουσία διαπραγματεύεται παράταση για το τομάρι του, όσο οι masters των αστειων Χάρρις και Μπάιντεν, μετράνε το αν τον Νοέμβριο θα πάνε κουβά ή οχι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΣΤΑΘΕΡΆ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΔΩ ΚΑΊ 10 ΜΗΝΕΣ - ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την μπούφλα ο Κασσελάκης δήλωσε πως θα απολογηθεί μόνον "στην βάση του κόμματος". Μόνο που ξέχασε πως οι περαστικοί του δίευρου ήταν απεσταλμένοι του Κούλη κι όχι η βάση του κόμματος.Άλλωστε...οι δηλώσεις του παλιότερα πως.."εκτιμάει πολύ τον Μητσοτάκη" δείχνουν ως ανεμοδείκτης που φυσάει ο άνεμος. Η δική μου "διαδρομή πληροφοριών" πιθανολογεί πως κάποιος-κάποιοι μελετούν και ζυγίζουν μια "λύση"  που αποτέλεσε την θρυαλλίδα στο εκρηκτικό συμμάζωμα οπορτουνιστικών επιδιώξεων. Εσείς πιστεύετε πως ποιό πρόσωπο-πα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να προβεί σε τέτοιο βήμα, "κολυμπήθρας του Σιλωάμ"; "Ξομολογιέμαι και αναβαπτίζομαι"δηλαδή...Για μολογάτε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ηλίθια συριζαύγουλα θα πάνε σε προεδρικές εκλογές..με την "βάση" του δίευρου. (¨Αν η Εθνική Συνδιάσκεψη που αποφάσισαν δεν  αλλάξει αυτή τη ξευτίλα). Δηλαδή.. θα στείλει ο Κούλης και λοιποί συγκλητικοί επιχορηγούμενους ψηφοφόρους ΤΟΥΣ... και θα ματαξαναβγάλουν Κασσελάκη... που μετά θα διαγράψει τους μέμφοντες κι αυτοί θα φτιάξουν άλλο από-κομμα των 88..128..33..κλπ...κι όλοι μαζί θα πάνε φούντο. Η απάντηση σ' όλα τούτα τα λαμόγια είναι ΜΙΑ. Την ξέρετε... άν και είστε κάτ' αρχήν βαθειά αντικομμουνιστές και αστικολάτρες. Οπότε..ο Κούλης..θα κυβερνάει 20 Χρόνια ακόμα, έστω και με 10% τα 'κατό...Ηλίθιοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΥΡΙΖΟ Κασσελιάδα που εξελίχθηκε σε κουρελιάδα,επιβεβαιώνει το γνωστό σε κάθε έμφρονα πως οι αιώνιοι "σοσιαλδημοκράτες-κεντροαριστεροί"(δεν υφίσταται περιεχόμενο στον προσδιορισμό ..."κεντροαριστερός"...δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά μεταμφιεσμένος δεξιός...άλλωστε τα μνημόνια που ισχύουν ως το 2060 και βάλε το καταδεικνύουν) υπάρχουν ως καθρέφτες της δεξιάς μέσω των αδηφάγων κερδοβόρων οπορτουνιστών οι οποίοι καπηλεύονται,νεολογίζοντας,κάθε ιδεολόγημα.. ελπίδα και ανάγκη του λαού ώστε να βολευτούν ,υπηρετώντας ως βασιλικώτεροι του βασιλέως τους κεφαλαιοκράτες.  Υ.Γ...Μέχρι εδώ...μην ασχολούμαστε άλλο...κυρίως κάτι παλιοί "δον Κιχώτες" ...Η απάντηση με κριτική,σκληρή φυσικά για κάθε στραβό είναι γνωστή...αλλά..κριτική από Μαρξιστική Λενινιστική σκοπιά και θεώρηση κι όχι..."ευρωκομμουνιστική" και άλλες τέτοιες δεξιές παπάτζες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αναμόρφωση_Επιδομάτων» διά τής…Περικοπής,. Ψίχουλα γιά συντάξεις καί «Δωράκια» στό Κεφάλαιο.!!

Αυτά είναι τά συμπεράσματα τής ομιλίας τού Μηζοτάκη στήν ΔΕΘ.!! "Η κυβερνητική πολιτική υλοποιεί μέ Συνέπεια καί Κυνισμό τίς κατευθύνσεις τής Ε/Ε καί τήν στήριξη τής Κερδοφορίας Μεγάλων Ομίλων,.!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Εβραία Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα Sarah_Friedland αποδέχτηκε τό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας τού Φεστιβάλ Κινηματογράφου τής Βενετίας.!! Κατά τήν διάρκεια τής ομιλίας της είπε ό,τι στέκεται Αλληλέγγυη πρός τόν Λαό τής Παλαιστίνης καί επί λέξη "Δέχομαι αυτό τό Βραβείο τήν 336η Ημέρα τής Γενοκτονίας τού Ισραήλ στήν Γάζα καί τό 76ο έτος Κατοχής.!! Είναι ευθύνη μας ώς Κινηματογραφιστές νά χρησιμοποιήσουμε τίς Θεσμικές πλατφόρμες στίς οποίες εργαζόμαστε γιά νά Αντιμετωπίσουμε τήν Ατιμωρησία τού Ισραήλ στήν Παγκόσμια Σκηνή".!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καταργήται το (παράνομο) τέλος επιτυδευματος και χαίρεται η ΔΑΚΕ ελευθέρων επαγγελματιών ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α! ξέχασα να πω ότι μειώθηκαν τα διόδια στα Μάλγαρα απο 1,20 σε 0,90 Ευρά . Συμβολή δικιά μου, ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ με σύνεση !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δολοφονία της 26ρονης αμερικανίδας τουρκικής καταγωγής Aysenur Ezgi Eygi από σφαίρα ελεύθερου Ισραηλινου στρατιωτη στο πλαίσιο ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της βίας των εποίκων στη Ναμπλούς,εδώ μαρτυρίες από τους ακτιβιστές συντρόφους της από το διεθνές κίνημα Αλληλεγγύης

Ακούστε τρεις ακτιβιστές που ήταν με την Αμερικανιδα με τουρκική καταγωγή ,την Aysenur Eygi όταν ένας Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής την πυροβόλησε στο κεφάλι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη Γαλλία και την αστική αριστερά το ανάγνωσμα. 

Δεν μου αρέσει να υιοθετώ τον τόνο "σας τα λέγαμε", αλλά, διάολε, σας τα λέγαμε. 

Το υποτιθέμενο "Τείχος της Δημοκρατίας" είναι μια αστική εφεύρεση που σχεδόν νομοτελειακά συσπειρώνει όλες τις συντηρητικές δυνάμεις και, σταδιακά, πετάει απέξω όλες τις ριζοσπαστικές συνιστώσες τις οποίες και χρησιμοποίησε κατά κόρον ώστε να λάβει τις ψήφους του κόσμου εκβιάζοντας τους με ηθικά και συνειδησιακά διλήμματα. 

"Δηλαδή, θέλεις να κερδίσει η Λεπέν;" ήταν μια ανοησία που ακούστηκε πολλές φορές από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την πολιτική ανάλυση ως τρόπο έκφρασης συναισθημάτων και όχι ως ένα πεδίο τακτικής, στρατηγικής και μεθοδολογίας. 

Μόνο οι οπαδοί της Λεπέν θέλουν να κερδίσει η Λεπέν, οι υπόλοιποι προσπαθούμε να βρούμε πως αυτό θα αποφευχθεί με ουσιαστικά πολιτικό και συνδικαλιστικό τρόπο. 

Πάμε παρακάτω; 

Η Γαλλική αριστερά είναι μια αριστερά που δεν μαθαίνει από τα λάθη της, αλλά ελπίζει πως την πολλοστή φορά που θα συνεργαστεί με το αστικό κράτος, θα βγει κερδισμένη. 

Και ας έχει φάει τις ίδιες ήττες τα τελευταία 70 χρόνια ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την γαλλική αριστερά, αλλά για τη σοσιαλδημοκρατία εν γένει, όπου και να φύεται. 

Στην παρούσα κατάσταση, ήταν δεδομένο πως ο μόνος κερδισμένος από τη συμμαχία ΝΛΜ και δεξιάς, θα ήταν ο Μακρόν. 

Ήταν δεδομένο πως ο Μελανσόν και το μόρφωμά του θα ήταν οι πρώτοι που θα τους πετούσαν απέξω σαν την τρίχα από το ζυμάρι, πριν καλά-καλά οριστεί η καινούρια κυβέρνηση. 

Πόσο βολικά έκαναν τα πράγματα οι Γάλλοι αριστεροί στον Μακρόν, ώστε να φανεί ταυτόχρονα και δημοκράτης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων και κυματοθραύστης τόσο της ακροδεξιάς όσο και της ριζοσπαστικής αριστεράς. 

Του εξασφάλισαν χρόνο και χώρο για να δράσει ανενόχλητος, για να φτιάξει μια δυναμική δεξιά Εθνοσυνέλευση.

Ρεάλ πολιτική σε συνδυασμό με απολιτίκ που ρέπει προς το ακραίο κέντρο, αυτός ο εκπληκτικός συνδυασμός, αυτό το αιώνιο ηθικό-πολιτικό δίλλημα που μας έχει καταστρέψει. 

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση είναι ένα παιχνίδι που αυτή τη στιγμή παίζει γερά μπάλα η δεξιά και η ακροδεξιά, μη θέλοντας να αφήσουν το παραμικρό παράθυρο σε οποιαδήποτε πιο κεντρώα δύναμη. 

Μόνο οι αφελείς και ονειροπόλοι πίστεψαν ότι αυτή η συμμαχία όντως θα λειτουργούσε, ότι πρωθυπουργός θα γινόταν ο Μελανσόν ή κάποιος, τέλος πάντων, προοδευτικός πολιτικός.

Και μάλιστα, σε τόσο ταραγμένες εποχές, με δυο πολεμικές συρράξεις να μαίνονται σε δύο μέτωπα και να μην φαίνεται να έχουν ένα επικείμενο τέλος στο κοντινό μέλλον. 

Με ανοιχτά τα διπλωματικά μέτωπα με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα.

Οι Γάλλοι είναι στους δρόμους αναζητώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια, διεκδικώντας πίσω τις εκλογές που γνώριζαν εξαρχής ότι θα χάσουν μέσα από τα χέρια τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Οι πραγματικές πολιτικές συμμαχίες έχουν γίνει, τα κουκιά έχουν μοιραστεί και ο Μακρόν προτιμάει να συνεργαστεί με τους ανθρώπους της Λεπέν στα σημεία όπου συμφωνούν τα δύο κόμματα. 

Θα επιζητήσει τη συνεργασία των κεντροδεξιών στα σημεία που διαφωνεί με τη Λεπέν, έχοντας μια Εθνοσυνέλευση νοικοκυρεμένη και τακτοποιημένη, με την αριστερά απούσα και γραφικά αντιδραστική.

Θα της βάλει πάλι το μαχαίρι στα πλευρά στις επόμενες εκλογές, "για να μη βγει η Λεπέν". 

The job is done. 

Αυτή η ανακύκλωση του αστικού κράτους έχει γίνει λίγο βαρετή και κουραστική, δεν νομίζετε; 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι ακόμα δεν χάθηκε για τη Γαλλία. 

Στο χωριό μου λένε πως αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις.

Παρά τη γραφικότητα του σχολίου, αν δεν λάβεις αποστάσεις, αν δεν πάρεις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, αν δεν έχεις σαφή πολιτικά προτάγματα τα οποία και θα επικοινωνήσεις με τον λαό και θα τα υποστηρίξεις με κάθε κόστος, αν δεν σταματήσεις να χαϊδεύεις τα αυτιά της αστικής τάξης και των συντηρητικών δυνάμεων, ριζοσπαστική πολιτική δεν κάνεις. 

Κάνεις πάρτι και εκδηλώσεις, ωραίες πολύχρωμες φάσεις, κουνάς σημαιούλες και χορεύεις αγκαλιασμένος γύρω από φωτιές φωνάζοντας "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη", σίγουρα έχεις καλές προθέσεις και θα είσαι κομπλέ αν βγούμε για μπύρα, αλλά πολιτική δεν κάνεις. 

Πόσω μάλλον, τη ριζοσπαστική πολιτική που πιστεύεις και λες στον κόσμο ότι κάνεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεχνοφεουδαρχική Δικτατορία είναι όταν το πρώτο κόμμα δεν έχει δικαίωμα να σχηματίσει την δική του κυβέρνηση, δεν τοποθετεί πρωθυπουργό και ο άλλοτε εκλογικός του συνεργάτης, που είναι Πρόεδρος της χώρας, επιλέγει πρωθυπουργό από το....τέταρτο κόμμα. 

Αυτά γίνονται στην "δημοκρατική" Γαλλία. Και το συνεταιράκι του Μακρόν, Μελανσόν, που καλούσε τους Γάλλους να ψηφίσουν το κόμμα του Μακρόν, στον δεύτερο γύρο και να διαδηλώνουν, κατά της Λεπέν, που πλειοψήφισε, τώρα τους καλεί να βγούν στους δρόμους, κατά του Μακρόν!

Ο Μελανσόν, που είχε ετοιμάσει και τον προϋπολογισμό της χώρας, για το 2025, παριστάνει ότι δεν είδε την φάκα που του ετοίμαζε ο "φίλος"!

Στην Γερμανική Θουριγγία, ο κυβερνητικός συνασπισμός των κομμάτων, που καταβαραθρώθηκαν στις εκλογές, δεν επιτρέπουν στο "ακροδεξιό" AfD να ασκήσει τα τοπικά κυβερνητικά του καθήκοντα, αν και πρώτευσε στις εκλογές.

Εντελώς υποκριτικά, αφού η "ιδεολογία" κανέναν ρόλο δεν παίζει, καθώς η "βοήθεια" του γερμανού καγκελάριου στο ναζιστικό και παράνομο καθεστώς της Ουκρανίας (έχει λήξει η θητεία του Προέδρου και της Βουλής) και δηλωμένη και έμπρακτη και συνεχής είναι.

Στην Ελλάδα, τα ξέρετε. Κάνουν κάτι πραξικοπήματα, διορίζοντας πρωθυπουργό 2011 τον Λουκά Παπαδήμο Τραπεζίτη, και μετά το 2012 τον τραπεζίτη Παναγιώτη Πικραμμένο, μετά από εντολή των ξένων, που πτώχευσαν την χώρα, για να σώσουν τις δικές τους Τράπεζες.

Αγνοούν, επίσης, το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος το 2015, που οι ίδιοι προκήρυξαν, όταν δεν πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και έφτυσαν την ετυμηγορία του 63% του Ελληνικού λαού, χώνοντας μας, σε 100ετή τυραννία και ξένη κατοχή. 

Και οι 222 βουλευτές, από τα συστημικά κόμματα της Ευρωλαγνείας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έβαλαν με την ψήφο τους την ταφόπλακα της χώρας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Και σήμερα, η "Αριστερά" είναι σε σοκ. Και εδώ και στην Γαλλία. Νόμιζαν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι.

Στην Ολλανδία οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν ευθαρσώς, Holexit, καθώς βλέπουν τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ένωσης Ευρώ (κυρώσεις στην Ρωσία, πρασινίλες και "κλιματικές κρίσεις" κλπ) και τον κίνδυνο του πολέμου.

Αυτός ο "ανθισμένος κήπος", όπως αποκάλεσε την ΕΕ ο Μπορέλ, έχει σπαρθεί με αμέτρητα φασιστικά αγκάθια και αιμοδιψή αγριόχορτα, που πνίγουν την θέληση, τα δικαιώματα και τις ζωές των ανθρώπων.

Οι εξουσίες της Δύσης δεν νοιάζονται για την θέληση των ψηφοφόρων, όποιο κι αν είναι το ποσοστό, ή για τις ανάγκες των λαών τους.

Και η Τεχνοφεουδαρχική Δικτατορία θα κερδίζει, όσο παραμένουμε σιωπηλοί και άπραγοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 8ο Αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον MQ-9 Reaper, μέσα σε 10 μήνες, κατέρριψαν, χθες, οι Χούτι της Υεμένης.

Συνολική ζημιά, 240 εκατομμύρια δολάρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία ένας 17χρονος έσφαξε τον πατέρα του, την μητέρα του και τον 12χρονο αδελφό του.

Μετά την σφαγή δήλωσε ότι το έκανε, επειδή "ήθελε να έχει την δυνατότητα να πάει πολεμήσει, στην Ουκρανία, για τον ελεύθερο κόσμο".

Σχολιο.- Πρέπει να έχει ψυχιατρικά προβλήματα και δεν εξηγείται αλλιώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας χτες (και λίγες σήμερα) που οργάνωσε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατά της επιλογής του Μακρόν να προτείνει τον καραδεξιό Μπαρνιέ για πρωθυπουργό υπολογίζοντας στην ανοχή ή τη στήριξη της ΛεΠεν, ήταν μεν μαζικές αλλά σε καμμία περίπτωση τόσο μεγάλες όσο αυτές για το συνταξιοδοτικό ή ακόμα και για την Παλαιστίνη, λίγο καιρό πριν.

-Οι οργανωτές καταγράφουν γύρω στα 160.000 άτομα που συμμετείχαν σ’ ολη τη Γαλλία, οι δημοσιογράφοι και η αστυνομία του καθεστώτος υπολογίζουν όχι πάνω από 100.000. 

Στις μεγάλες διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό είχαν συγκριτικά διαδηλώσει πάνω από 2,3 εκ. ενώ για την Παλαιστίνη πάνω από 1 εκ.

-Δεν ήταν μόνο η απογοήτευση (που επικράτησε του θυμού) των δυνάμεων της Αριστεράς για τη θέση του … “απατημένου” που την οδήγησαν οι κινήσεις της ηγεσίας της αλλά και το “ανούσιο” και “νερόβραστο” περιεχόμενο που έδωσε στις κινητοποιήσεις αυτές το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ ήταν μαχητικά συνθήματα δράσης (πχ αποκλείστηκε το “Να πέσει, να φύγει ο Μακρόν”)

-Αντίθετα, επελέγησαν “παράπονα” για την απάτη και … αδικία, για … μη σεβασμό στο Σύνταγμα από τον Μακρόν και συνθήματα του τύπου … “Που είναι η Δημοκρατία;” ή “Που είναι η ψήφος μου;”

(Θα έλεγα καμμιά κουβέντα τώρα για το … τι έκανε ο Μακρόν στη δημοκρατία ή … που σας έβαλε την ψήφο σας ο Μελανσόν με τη στάση του, αλλά άσε καλύτερα…)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους … σχόλασαν!

Πάει ο Κασσελάκης, πάει κι ο Τάϊλερ, πάει κι ο Φάρλεϊ!

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑΨ που ήθελε να τον κάνει … ΣΥΣΥΑ, με ψήφους 163-123 ξήλωσε τον Κασσελάκη από … αρχηγό. 

Να δούμε τώρα αν ο ίδιος θα δεχτεί το αποτέλεσμα ή θα επιμείνει ότι … είχε ψηφιστεί από όσους είχαν πληρώσει ένα …2ευρω αν θυμάστε…

-Τσίρκο…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κι εκείνος ο Τράμπ, συνεχίζει να … απογοητεύει τους (κρυπτο;)θαυμαστές του, στις ελίτ και σε μερίδα του Κρεμλίνου, που υποστηρίζουν: 

“Τι χρειάζονται οι μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις; 

Απλά, σημειωτόν τώρα! 

Θα έρθει ο Τράμπ και θα τα … βρούμε σε όλα και χωρίς πόλεμο!”

-Τους απογοητεύει όχι γιατί πιθανότατα ΔΕΝ θα νικήσει αλλά και μ’ αυτά που … υπόσχεται να κάνει. 

Χτες λοιπόν ο “αγαπημένος” Τραμπ είπε πώς θα ειρηνεύσει τη Ρωσία και την Ουκρανία αν γίνει πρόεδρος:

“Απλώς θα μειώσω τις τιμές της ενέργειας.

Το βράδυ της νίκης μου θα πάρω τηλέφωνο τον Πούτιν και τον Ζελένσκι... 

Θα συνάψουμε συμφωνία σε 24 ώρες. 

Ο Πούτιν δεν θα μπορέσει να πολεμήσει με το πετρέλαιο στα 40 δολάρια.”

-Ο μελλοντικός “πιθανός” (που δεν το βλέπω…) πρόεδρος της Αμερικής δεν εξηγεί βέβαια ΠΩΣ θα μειώσει τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου στα 40 δολάρια για να … γονατίσει τον Πούτιν!

•Τι θα πει ο αραβικός κόσμος ; 

•Οι άλλοι παραγωγοί πετρελαίου; 

• Η Βενεζουέλα, το Ιράν, η Αφρική;

Θα συμφωνήσουν με τον Τραμπ και θα χορέψουν χαρούμενοι στο … χαβά του;

Ή θα … μειώσει την τιμή μόνο για τη Ρωσία; 

Και η Ρωσία; 

Θα πει “α, ναι” και θα σταματήσει τις μάχες, 

ή τι;

Λοιπόν, για να δούμε. 

-Προς το παρόν, πρόκειται για προεκλογική φλυαρία και παπαρολογία τύπου Τράμπ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν μιλώντας  για την κατάσταση στο Κούρσκ, εκτίμησε ότι “ο εχθρός απέτυχε στους στόχους του” και καθόρισε σαν “ιερό καθήκον” την απελευθέρωση των ρωσικών εδαφών εκεί και την απώθηση των εισβολέων.

-Η πραγματικότητα ωστόσο,  και το ρεπορτάζ του Γκέρμαν Σαντουλάεβ, δίνοντας και ειδήσεις για τους Ουκροναζί που συνεχίζουν να μεταφέρουν δυνάμεις και να εντείνουν την επιθετική δραστηριότητα εκεί, σημειώνουν:

- “Ναι, αλλά μάλλον όχι φέτος!”

“Ακριβώς πριν από ένα μήνα, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Επιτιθέμενος ο εχθρός αρχικά σε σχηματισμούς ταγμάτων, εισήγαγε γρήγορα ολόκληρες ταξιαρχίες με βαρύ εξοπλισμό και πυροβολικό στις επιδρομές. 

Οι αμυντικές μας γραμμές αποδείχθηκαν αδύναμες, όχι συνεχείς και όχι επαρκώς επανδρωμένες με στρατεύματα. Λίγο πριν την ουκρανική επίθεση, μέρος των εφεδρειών μας μεταφέρθηκε από το Κουρσκ στην κατεύθυνση του Χάρκοβο. Συνοριοφύλακες και στρατεύσιμοι ήταν μόνο εκεί και δέχθηκαν το πρώτο χτύπημα. 

Ως αποτέλεσμα της εισβολής καταλήφθηκαν από τον εχθρό έως και 1200 ( τ.χλμ. της επικράτειάς μας. 

Περίπου 20.000 ( Ρώσοι πολίτες έπεσαν στην κατοχή. Περίπου 150 χιλιάδες έγιναν πρόσφυγες.

Τις πρώτες μέρες της εισβολής, το Εθνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε χαρούμενα στον Πρόεδρο ότι … 2.000 «Ουκρανοί μαχητές» είχαν διαρρήξει τα σύνορα και θα οδηγηθούν σύντομα πέρα από τα σύνορα. 

Είναι αλήθεια ότι δεν διευκρίνισε το Επιτελείο το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας «στρίμωξης». 

Πέρασε ένας μήνας και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για εκτοπισμό. 

Ο εχθρός έχει ανεβάσει μηχανολογικό εξοπλισμό και χτίζει οχυρώσεις, ρίχνοντάς τις σε μπετόν. 

Μάλιστα, η δύναμη εισβολής, λαμβάνοντας υπόψη τις κατάλληλες εφεδρείες, ήταν φυσικά όχι 2000, αλλά δέκα φορές μεγαλύτερη. 

Υποτίμηση του εχθρού.;

Λάθος ή ψέμα; 

Το κυριότερο βέβαια είναι ότι ο εχθρός αναχαιτίστηκε. 

Ο εχθρός δεν κατάφερε να φτάσει στο Κουρσκ ή να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό. 

Το στρατηγικό του σχέδιο κατέρρευσε όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον ηρωισμό των στρατιωτών μας και την επιδεξιότητα των διοικητών μας. 

Τώρα η περιπέτεια του Κουρσκ έχει μετατραπεί σε μύλο κρέατος για τον εχθρό, όπου το προσωπικό και ο εξοπλισμός του αλέθονται. 

Και φυσικά θα νικήσουμε και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. 

Αν και μάλλον όχι φέτος.

-Πρέπει όμως να βγουν συμπεράσματα για την ανεπαρκή προετοιμασία της άμυνάς μας. 

-Καθώς και σε σχέση με τα “συναρπαστικά” ρεπορτάζ που μεταδίδονται για το Κούρσκ που δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα.”

Σχολιο.- Το  CNN  αναφέρει ότι η πλειονότητα των Ουκρανών φαντάρων ,εγκαταλείπει τις θέσεις της

Η πλειονότητα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε ρε γλέντια....που έχουμε να κάνουμε με 4 ευρώ!

4 ευρώ το μήνα : Το όφελος των εργαζόμενων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2016, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι ο ιδρυτής και χρηματοδότης του ISIS και η Χίλαρι Κλίντον είναι η συνιδρύτρια.

Ομπάμα: "επιταχύνουμε την εκπαίδευση του ISIS και άλλων τοπικών φυλών"

Σχολιο.- Wesley Clark, Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ:

"Εμείς δημιουργήσαμε το ISIS. εξηγεί ότι η DAESH/ISIS δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για να καταστρέψουν τη Χεζμπολάχ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλύτωσαν και ζούσαν ανενόχλητοι στον Καναδά οι ναζιστές;;;;

1020 τόποι κάηκαν στην Ελλάδα, από τους ναζί.

Μας ενδιαφέρει;;;

-Ο Καναδάς δεν είναι σίγουρος αν θα δημοσιοποιήσει μια λίστα με 900 ονόματα ναζί εγκληματιών πολέμου που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γιατί; Επειδή θα μπορούσε:

-Να αμαυρώσει τη φήμη του Καναδά.

- Να οδηγήσει σε ποινική δίωξη των ατόμων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

-Να ντροπιάσει την ουκρανική κοινότητα στον Καναδά, και να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία.

Τα Εθνικά Αρχεία του Καναδά σχεδίαζαν αρχικά να δημοσιεύσουν τη λίστα (είτε πλήρως είτε εν μέρει) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όλο το καλοκαίρι υπήρξαν κλειστές διαβουλεύσεις για τη σκοπιμότητα της αποκάλυψης των στοιχείων. Είναι γνωστό ότι στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της ουκρανικής διασποράς, αλλά δεν υπήρχαν απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος (που να επιμένουν να δημοσιοποιηθεί η λίστα). Ως εκ τούτου, είναι ακόμη ασαφές εάν θα ανακοινωθεί ή όχι.

Στη φωτογραφία, ο Reichsführer Heinrich Himmler περπατά ανάμεσα στον σχηματισμό μαχητών της ουκρανικής μεραρχίας εθελοντών SS.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία. 4 νεκροί 15 τραυματίες.

08/09/2024

Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν στη Συρία! Το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα περιφέρειες Δαμασκού, Ταρτούς, Χομς και Χάμα στη Συρία. Ακούγονται εκρήξεις.. Ο Nabel διοικητής της Εθνικής Άμυνας της Ελληνορθόδοξης πόλης αλ Σουκαλαμπίγια ανεβάζει ένα βίντεο με φωτιές από ισραηλινό βομβαρδισμό στην επαρχία της Χάμα και εύχεται για τους Σύριους στρατιώτες. Τα συριακά αντιαεροπορικά έχουν ανάψει….

Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν στη Συρία από τη Μεσόγειο και τον εναέριο Λιβάνου.. Μαζικό κύμα επίθεσης.

Οι πρώτες εικόνες καταστροφής.. Πρώτες αναφορές ότι επλήγησαν οικίες στη συνοικία Al-Majd της Ταρτούς. Μία από τις εχθρικές επιδρομές στόχευσε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στο Masyaf στη Χάμα. Η αεράμυνα απάντησε σε μια επίθεση που είχε στόχο αρκετά σημεία στην κεντρική Συρία. Πολιτικές πηγές στη Χάμα είπαν στο Al-Watan : Η επίθεση ήταν μαζική και ακούστηκαν εκρήξεις στις πόλεις Χάμα και Σαλαμίγια.

Χάμα: Μια εχθρική επίθεση στόχευσε τοποθεσίες στη δυτική ύπαιθρο της Χάμα, άξονας «αυτοκινητόδρομος Masyaf – Wadi Al-Oyoun», χωρίς μέχρι στιγμής πληροφορίες για την έκταση της ζημιάς.

Φωτιά στην Wadi Al-Oyoun.

  Πέντε τραυματισμοί ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση… σύμφωνα με τον Δρ Maher Al-Younes Διευθυντή Υγείας στη Hama Al-Mutawa στο Masyaf.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ανώτατος Θρησκευτικός Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ προσκάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο για θρησκευτική συνάντηση!

08/09/2024

Ο Ανώτατος Θρησκευτικός Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ προσκάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο για θρησκευτική συνάντηση.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη Ορθόδοξη χριστιανική χώρα στον κόσμο μεταφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε κι αυτό στην Ευρώπη…Μια Βόσνια που πολιτογραφήθηκε Ελβετή και είναι πολιτικός καριέρας διασκεδάζει με το να ασκείται στη σκοποβολή στοχεύοντας την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού!

08/09/2024

Έγινε κι αυτό στην Ευρώπη…Μια Βόσνια που πολιτογραφήθηκε Ελβετή και είναι πολιτικός καριέρας διασκεδάζει με το να ασκείται στη σκοποβολή στοχεύοντας την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού. Είναι πολιτικός του Κόμματος των Πρασίνων και συμπρόεδρος του κινήματος Operation Libero! Το όνομά της είναι Sanjia Ameti. Στον ελεύθερο χρόνο της πυροβολεί τον Ιησού και την Παναγία και γράφει ότι μπορεί να χαλαρώσει έτσι!

Η Sanija Ameti πυροβολεί μια εικόνα Παναγίας με το Χριστό και δηλώνει έπειτα από την κοινωνική κατακραυγή πως μετανιώνει.

H επικεφαλής του ελβετικού πολιτικού κινήματος Operation Libero προκάλεσε σάλο με μια ανάρτησή της στο Instagram. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την προκλητική ανάρτησή της. Η παράσταση της Παναγίας είναι γνωστό έργο τέχνης θρησκευτικής ζωγραφικής οπότε στρέφεται και κατά της τέχνης όπως οι τζιχαντιστές και οι Ταλιμπάν που κατέστρεφαν πολιτιστική κληρονομιά για θρησκευτικούς λόγους.

Η ιστορία του Instagram δείχνει δύο φωτογραφίες μιας δράσης για την οποία η Sanija Ameti θα καταλήξει να ζητήσει συγγνώμη: η πρώτη φωτό δείχνει την πολιτικό, όρθια, με προτεταμένο το όπλο. Συνοδεύεται από μια λεζάντα: «Αποσύνδεση». Στο παρελθόν, η νεαρή γυναίκα – επίσης μέλος των Vert’liberaux – είχε ήδη δείξει το πάθος της για την αθλητική σκοποβολή.

Ήταν όμως η δεύτερη φωτογραφία της ιστορίας που προκάλεσε το θόρυβο. Στη συνέχεια βλέπουμε ότι ο στόχος της Sanija Ameti δεν είναι άλλος από μια εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας με τον Ιησού στην αγκαλιά της. Η εικόνα προφανώς προέρχεται από έναν κατάλογο τέχνης.

Αφού ρωτήθηκε από την Blick, η πολιτικός το διέγραψε αμέσως, ανέφερε η εφημερίδα. Και ζήτησε συγγνώμη:

«Χρειαζόμουν μοτίβα που ήταν αρκετά ορατά για πυροβολισμό στα δέκα μέτρα. Είχα μόνο τον κατάλογο Koller, ο οποίος ήταν αρκετά μεγάλος. Δεν έδωσα σημασία στο περιεχόμενο. Ήταν ακατάλληλο. Λυπάμαι ειλικρινά αν πλήγωσα κάποιον!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγός φορτηγού από Ιορδανία άνοιξε πυρ και σκότωσε 3 Ισραηλινούς αστυνομικούς σε συνοριοπέρασμα Ιορδανίας-Ισραήλ. 

08/09/2024

Τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν μετά τον πυροβολισμούς στο συνοριακό πέρασμα Allenby (Karameh) μεταξύ Παλαιστίνης και Ιορδανίας κοντά στην Ιεριχώ.

- Ο επιτιθέμενος που ήταν ένας οδηγός φορτηγού ερχόμενος από Ιορδανία σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες.

- Εφημερίδα Maariv: Οι Ισραηλινοί νεκροί ήταν προσωπικό ασφαλείας που συνδέεται με την αρχή διέλευσης.

- Yedioth Ahronoth: Δράστης της επιχείρησης ήταν ένας οδηγός φορτηγού που έφτασε από την Ιορδανία.

- Λεπτομέρειες της επιχείρησης: Ο δράστης έκρυψε ένα όπλο στο φορτηγό, το πέρασε στον κοινό χώρο εκφόρτωσης και πυροβόλησε κατευθείαν στο κεφάλι τους Ισραηλινούς από μηδενική απόσταση.

- Μετά την επιχείρηση, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε Ιορδανούς εργάτες και οδηγούς φορτηγών ξυλοκοπώντας και απογυμνώνοντας τους ερευνώντας στο πέρασμα Karameh.

- Το Ισραήλ κλείνει το πέρασμα Karameh μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης και εμποδίζει την κίνηση των ταξιδιωτών και προς τις δύο κατευθύνσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΘ λιτότητας : Ψίχουλα για τους  μισθωτούς λουκέτα σε επιχειρήσεις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διατάξατε τον Α/ΓΕΕΘΑ να μην εμπλακεί στην Κάσο κ. Πρωθυπουργέ ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «μαυρη τρύπα» το πολιτικού μας συστήματος

Μόλις 40% στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν αθροιστικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Σενάρια αλλαγής εκλογικού νόμου λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας με βάση το πλειοψηφικό βρετανικό εκλογικό σύστημα και το γερμανικό πλαφόν εισόδου 5%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση εμπαίζει τους πλημμυροπαθείς. Ο Κυριάκος τάζει λεφτά που δεν υπάρχουν.

Δεν έχουν προχωρήσει ούτε τα μισά έργα από τον «Ιανό» του 2020, ενώ με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον «Ντάνιελ» δεν έχει γίνει το παραμικρό. ΄΄Ένα χρόνο μετά έχουν δαπανηθεί μόλις 42 εκατομ. Ευρώ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα «κάγκελα» 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να κυνηγήσει όσους δήλωσαν το ελάχιστο  τεκμαρτό εισόδημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεθοδεύετε τζαμί και στην Αργολίδα. Η Ελλάδα μετατρέπετε σε θύλακα του ισλάμ.

Θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους του Δήμου Μιδέας και την τοπική εκκλησία, οι οποίοι έκπληκτοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια για λειτουργία τεμένους σε περιοχή με ελάχιστους μουσουλμάνους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ! “ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ” – ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ… ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπου φύγει φύγει οι νέοι από την Ελλάδα της φτώχειας – Αυξάνονται η ανεργία και ο αριθμός των εργαζομένων που εγκαταλείπουν τη χώρα

Αν μη τι άλλο, εγείρει την περιέργεια: πώς είναι δυνατόν να καταγράφεται τον φετινό Ιούλιο αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στη ΔΥΠΑ σε σχέση με το Ιούνιο; Πώς άραγε είναι δυνατόν ο τουρισμός να καλπάζει και τον σημαντικότερο (μαζί με τον Αύγουστο) μήνα της τουριστικής κίνησης να υπάρχει αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων; Οπως προκύπτει λοιπόν από τα σχετικά στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ για τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 848.602 ανέργους, όταν για τον μήνα Ιούνιο 2024 είχαν μετρηθεί στις 812.958. Ούτε λίγο ούτε πολύ προστέθηκαν 35.644 άνεργοι κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου σε σχέση με τον σαφώς πιο ήπιο από άποψη τουριστικής κίνησης φετινό Ιούνιο.

Καθίσταται προφανές ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα μας τόσο περισσότεροι θα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι που τους εξυπηρετούν. Εδώ λοιπόν όχι μόνο δεν υφίσταται σταθεροποίηση, αλλά έχουμε και μείωση των εργαζομένων που προκύπτει από την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων.

Λιγότεροι εργαζόμενοι για περισσότερους τουρίστες

Είναι βέβαια αυτό ενδεικτικό αφενός των προτιμήσεων του εισερχόμενου τουρισμού που προτιμά τη βραχυχρόνια μίσθωση από τα καταλύματα, αφετέρου των κυβερνητικών ρυθμίσεων που θέλουν τους ίδιους εργαζόμενους να εργάζονται τσάμπα υπερωρίες ώστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου να πάρουν ρεπό (ελαστικό οκτάωρο). Πέραν τούτου συνεχίζεται το παράδοξο –παρά τις σιχαμένες προσπάθειες του σιχαμένου Κωστή Χατζηδάκη να βάλει φίλτρα σε όσους επιθυμούν να λάβουν κάρτα ανεργίας χαρακτηρίζοντάς τους ακόμη και απατεώνες– η εγγεγραμμένη ανεργία που μετρά η ΔΥΠΑ να είναι περίπου διπλάσια σε σχέση με τη στατιστική ανεργία που μετρά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Μειώνεται διαρκώς το εργατικό δυναμικό

Ολα αυτά προκύπτουν από τις στατιστικές απεικονίσεις της αγοράς εργασίας. Για παράδειγμα, το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, δηλαδή οι απασχολούμενοι, οι άνεργοι και ο μη ενεργός πληθυσμός (άτομα εκτός εργατικού δυναμικού), από το 2018 έως και τον φετινό Ιούνιο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

2018    7.976.540

2019    7.932.476

2020    7.894.809

2021    7.862.334

2022    7.830.824

2023    7.801.870

2024    7.778.235

Φεύγουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν

Την τάση φυγής στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Στην χρονιά 2023 υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα συνολικά 283.801 άνθρωποι που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Οι 71.467 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 161.023 ηλικίας 25-44 ετών και οι 51.311 ηλικίας 45-64 ετών. Και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 58%) ανήκει στην ενδιάμεση ηλικιακή κατηγορία των 25-44 ετών.

Το ΕΝΑ σε ανάλυσή του και χρησιμοποιώντας τα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat υπολογίζει ότι το μέσο ετήσιο ποσοστό μετανάστευσης, δηλαδή το ποσοστό του πληθυσμού κάθε ηλικιακής κατηγορίας που μεταναστεύει κάθε χρόνο, είναι μεγαλύτερο στην πενταετία του Κυρ. Μητσοτάκη απ’ ό,τι στη μνημονιακή περίοδο. Συγκεκριμένα, το μέσο ποσοστό μετανάστευσης της ηλικιακής κατηγορίας 15-24 ετών έχει αυξηθεί μεταξύ των δύο περιόδων, ήτοι της εννιαετίας 2010-18 και της εξαετίας 2019-24, από 1,58% σε 1,64%. Έχουν μεταναστεύσει πάνω από 1.000.000 νεαροί Έλληνες.

Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι με την ενηλικίωσή τους οι νέοι της χώρας μεταναστεύουν για να γλιτώσουν. Προφανώς κάτι σάπιο υπάρχει στη χώρα που κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη έχει καταπληκτική ποιότητα ζωής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Η ανάρτηση της τουρίστριας από το επεισόδιο στο λιμάνι Τήλου -«Εγώ είδα κανονική μετακόμιση και όχι μετανάστευση»

Την δική της εκδοχή για το καβγά με την δήμαρχο Τήλου που σημειώθηκε στο λιμάνι του νησιού την Τετάρτη έδωσε η τουρίστρια που πρωταγωνίστησε σε αυτό.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, το Λιμενικό αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήλου 106 μετανάστες, με μία τουρίστρια, η οποία ψάρευε εκεί κοντά, να ενοχλείται από την εικόνα και να επιτίθεται στην δήμαρχο του νησιού.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στην Τήλο

Σύμφωνα με την δήμαρχο Τήλου κυρία Καμμά, η τουρίστρια ζητούσε να τους πετάξουν στη θάλασσα προκαλώντας την απάντηση της δημάρχου: «Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!».

Η ίδια στην ανάρτησή της διαψεύδει ότι είπε κάτι τέτοιο.

Το Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά το περιστατικό, η γυναίκα «ανέβασε» στο προφίλ της στο Facebook ανάρτηση, όπου παρουσιάζει τη δική της θέση, καθώς και το περιεχόμενο του βίντεο που είχε η ίδια τραβήξει από το επεισόδιο με την δήμαρχο του νησιού. Στο τέλος του βίντεο ακούγεται η δήμαρχος του νησιού, μετά τον καβγά τους, να λέει «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα».

Τι λέει η τουρίστρια που ζητούσε να πετάξουν στη θάλασσα του μετανάστες

Σε ανάρτησή της, η «Rita Lombardo», η οποία σύμφωνα με το προφίλ της εργάζεται στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, δημοσιεύει το ακόλουθο βίντεο με τη δήμαρχο Τήλου και όσα της λέει ενώ παράλληλα, περιγράφει τη δική της θέση.

Rita Lombardo

Εργάζεται για T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα

Σχετικα με το επεισοδιο στην Τηλο:

Ο λογος που δεν εχω αντιδρασει μεχρι τωρα ειναι οτι ηθελα να μαζεψω στοιχεια για ολα τα ψεμματα αυτης της αγνωστης για μενα γυναικας που θελει να λεγεται δημαρχος μ αυτην την απαισια συμπεριφορα σε συμπολιτη της μονο και μονο επειδη εκανε μια ερωτηση.

Λοιπον για ολους εσας που πιστεψατε ενα φρικτο ψεμα και αρχισατε να κατηγορειτε(βεβαια αυτοι που με στηριξαν ηταν πολυ πολυ περισσοτεροι) εχω να σας πω αυτο.

Ναι, ημουν στο λιμανι και ψαρευα, οταν ειδα το τεραστιο λιμενικο πλοιο ν αραζει διπλα μου, προς στιγμην λεω στον εαυτον μου..μα τι γινεται? πολεμος? μετα βλεπω να κατεβαινει αυτο το πληθος των 100 ατομων με μαντηλια μουσια και μπογαλακια με τα κινητα τους στο χερι και ολοστεγνοι κανονικη μετακομιση και ΟΧΙ μετανασταση.

Και αναρωτηθηκα..γι αυτο οι ελληνες μαθητες δεν πρεπει πλεον να κανουν την προσευχη τους στα σχολεια πια?

Κι επειδη η εν λογω κυρια ηταν μπροστα και φαινοταν ν απολαμβανει το θεαμα μ ενα πλατυ χαμογελο, την ρωτησα ευγενεστατα απο που ερχονται και που τους πανε και πως αυτο το μικρο νησι μπορει να δεχθει τοσο κοσμο.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ..η γυναικα εγινε εξω φρενων και να φωναζει υστερικα, νομιζα οτι θα με δειρει. Ξερεις μου λεει ποια ειμαι εγω, της λεω οχι, εγω λεει ειμαι η δημαρχος εσυ ομως δεν μας ειπες ποια εισαι μου λεει. Της συστηθηκα, ειπα τ ονομα μου κι εβγαλα το κινητο να βγαλω την ολη κατασταση επειδη καταλαβα οτι ηθελε να δημιουργηση θεμα. Τοτε βγαζει κι αυτη το δικο της και βγαζοντας με αρχισε να ψευδεται αγανακτησμενα και καλα οτι εγω ειπα να τους πεταξει στη θαλασσα. Δεν μιλησα δεν απαντησα διοτι ηδη ηξερα οτι θα την καταγγειλω για τα ψεμματα της.

Δυστυχως γι αυτην υπαρχουν μαρτυρες και μαρτυριες απο ατομα που ηταν εκει, οτι ολα αυτα ηταν ΔΙΚΕΣ της κουβεντες. Επισης απο ολους αυτους που αντεδρασαν στο fb ειδα και καταλαβα οτι η γυναικα αυτοι μονο εχθρες και αντιπαθειες εχει στη ζωη της, δεν φανηκε να την στηριζουν και πολλοι, αντιθετα με μενα. Κριμα βεβαια γι αυτην διοτι αν ηταν λιγο μορφωμενη θα ηξερε να τα χειριστει καπως καλυτερα, ενω ετσι επεσε σε λαθη που δε μπορει να διορθωσει, κριμα

Και ευχαριστω ολους αυτους που με βρισανε χωρις καν να ξερουν την αληθεια και ακομα πιο πολυ ευχαριστω τα ατομα που προσφερθηκαν να βοηθησουν για να φανει ολο αυτο το θεατρο του παραλογου

Συντομα παλι κοντα σας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν, είναι και θα είναι Νατοϊκή η ευρωπαϊκή δικαιωματιστική αριστερά... με ή χωρίς Κασσελάκηδες, Πολάκηδες, Τσακαλώτους και σια...

Νατοϊκή αριστερά ήταν και θα είναι, όταν έχουμε το παράδοξο της 

“άμεσης εκλογής ηγέτη”

ενός πολιτικού κόμματος με δική του ιδεολογία κι οργανωτική δομή

από το φάσμα ψηφοφόρων όλων των κομμάτων,

αριστερών και δεξιών κι όχι από την οργάνωση του κόμματος..

Όσον αφορά την εγχώρια λεγόμενη "ανανεωτική αριστερά", η Νατοϊκή στράτευση είχε διακηρυχθεί επισήμως σε όλες τις ιστορικές περιόδους της πατρίδας μας και δεν χρειαζόταν ένας Κασσελάκης made in USA, μιας κι όλα ήταν ΗΠΑ:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστια διαδήλωση στο Αμμάν για την Παλαιστίνη...

Τεράστια διαδήλωση στο Αμμάν για την επιχείρηση κατά την οποία 3 ισραηλινοί συνοριοφύλακες εξοντώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών ενός Ιορδανού οδηγού φορτηγού, ο οποίος απάντησε στα πυρά τους και στη συνέχεια μαρτύρησε...

Ο λαός της Ιορδανίας, σε αντίθεση με τον φίλο-σιωνιστή μονάρχη, είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης και ζητάει την εμπλοκή της Ιορδανίας εναντίον των σιωναζί... Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ο μισός πληθυσμός της Ιορδανίας είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες του 1948…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο στο γαλλικό Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς! Ειλικρινά, μπράβο... Θα μείνει στην Ιστορία ως το αριστερό μέτωπο που στήριξε τον Μακρόν στα πόδια του, από τρίτο τον έκανε δεύτερο με πολλές έδρες, μέσω συμφωνίας μεταξύ των δύο γύρων ,και μετά ο ισχυρός Μακρόν πέτυχε μια κυβέρνηση με την ανοχή της Λεπέν. Για να μην βγει η Λεπέν, ενδυναμώθηκε ο Μακρόν, που μην βρίσκοντας τρόπο να σπάσει το νλμ, επανέφερε την Λεπέν ως υποστηρικτή της κυβέρνησης του με τον νεοφιλελεύθερο Μπαρνιε. Δεν έχει σημασία τόσο ότι είναι μη συνταγματικό, αλλά ότι το πέτυχε πολιτικά. Η αστική  πολιτική είναι μακιαβελικη τέχνη, τώρα το καταλάβατε;

Διαβάζω Μνημόσυνα  για την Γαλλία από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της ΛΑΕ  και του μέρα 25, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σκέφτομαι. Δεν είμαι αντίθετος στα συλλαλητήρια κατά του Μακρόν αλλά στις πολιτικές ηγεσίες της Αριστεράς στην Γαλλία. Το μόνο που θα είχα να πω είναι: περαστικά σας και ας προσέχατε. Στην πολιτική δεν υπάρχει επιστροφή μετά την αποχώρηση από το ταμείο.

Για να διώξετε την Ακροδεξιά, στηρίξατε έναν ακροκεντρωο με ακροδεξιά πολιτική, που αφού στάθηκε στα πόδια του με την βοήθεια σας, συμμάχησε με την original Ακροδεξιά και σας έστειλε στα αγύριστα!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκηνές βίας μεταξύ Ουκρανών στρατολόγων και πολιτών που δεν θέλουν να πολεμήσουν 

Οι Ουκρανοί στρατολόγοι γίνονται όλο και πιο επιθετικοί.

08.09.2024 | 23:25

Οι Ουκρανοί στρατολόγοι γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην Ουκρανία.

Λογικά η κυβέρνηση του Κιέβου έχει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό για να «ρίξει» εναντίον των Ρώσων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρέθυμνο: Σε νέο χειρουργείο υπεβλήθη ο κτηνοτρόφος που του έστησαν αιματηρή ενέδρα οι ακροδεξιοί κρητικοί συμμορίτες που ήθελαν τα χωράφια του που τα είχε πάππου προς πάππου

Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

08.09.2024 | 22:50

Είναι γνωστό πως οι Κρητικοί το 50% είναι οι καλύτεροι άνθρωποι στο κόσμο και το 50% είναι οι χειρότεροι σκατάνθρωποι που υπάρχουν στον κόσμο!

Αφαιρέθηκε η σφαίρα που είχε σφηνωθεί στην σπονδυλική στήλη του 69χρονου κτηνοτρόφου, στον οποίο «άγνωστοι» ακροδεξιοί Κρητικοί συμμορίτες, (που όλοι τους ξέρουν, αλλα τους φοβούνται γιατί έχουν την προστασία της καθεστωτικής αστυνομίας, της ΝΔ, και του Κούλη προσωπικά),  έστησαν δολοφονική ενέδρα την Παρασκευή, μέσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24.gr, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 69χρονος υπεβλήθη το βράδυ του Σαββάτου σε νέα χειρουργική επέμβαση, όπου οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από την σπονδυλική του στήλη και πλέον ο κτηνοτρόφος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα τον κ. Χαλκιαδάκη η αιμοδυναμική κατάσταση του 69χρονου κτηνοτρόφου έχει σταθεροποιηθεί, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισής του αύριο.

Υπενθυμίζεται πως ο 69χρονος δέχτηκε αρκετούς πυροβολισμούς και φέρει δύο τραύματα από όπλο στο δεξί πόδι, ένα στο αριστερό, ενώ δέχτηκε πυροβολισμό και στο δεξί χέρι με τη σφαίρα να έχει διαπεράσει το χέρι, στη συνέχεια τον θώρακα και είχε καταλήξει στην σπονδυλική του στήλη.

Το συγκεκριμένο τραύμα μάλιστα ήταν εκείνο που του είχε προκαλέσει μεγάλη αιμορραγία, την οποία κατάφεραν να ελέγξουν μετά από τεράστια μάχη οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι αφού κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του τραυματία, έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ όπου και χειρουργείται αυτή την ώρα.

Σοκ προκάλεσε η αγριότητα της επίθεσης, καθώς οι δράστες βασάνισαν το θύμα τους και του έκοψαν τη γλώσσα. Στα συγκεκριμένα τραύματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν με ψαλίδι, έχει γίνει συρραφή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και όπως έχει γράψει το Creta24, η οικογένεια του κτηνοτρόφου «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και δήλωσε πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές, για τις οποίες μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό και ένας από τους τρεις γιους του.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες σύμφωνα με έναν από τους γιους του κτηνοτρόφου, έχουν καταγράψει έναν εκ των δραστών.

Το χρονικό της αιματηρής ενέδρας

Ο άτυχος κτηνοτρόφος πήγε στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής στο ποιμνιοστάσιό του, το οποίο βρίσκεται μόλις 500 μέτρα έξω από το χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o άνδρας άνοιξε την μπροστινή πόρτα της αποθήκης, μπήκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα για να ποτίσει τα ζώα του.

Εκεί βρίσκονταν κρυμμένοι οι δράστες, οι οποίοι, όπως πρώτο έγραψε το Creta24, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον στα πόδια και το χέρι και του έκοψαν τη γλώσσα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο το θύμα.

Ο 69χρονος που είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο κατάφερε να καλέσει τον γιο του, ο οποίος ακούγοντας τον πατέρα του να μουγκρίζει έτρεξε στο σημείο μαζί με τους δύο αδερφούς του και ειδοποίησε τις αρχές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρίκη στην Τουρκία: 8χρονο κοριτσάκι που αγνοείτο για 19 ημέρες βρέθηκε δολοφονημένο μέσα σε σάκο

Κρατούνται 21 άτομα συγγενείς της 8χρονης για τη δολοφονία της 8χρονης, ανάμεσά τους οι γονείς και ο αδελφός της, ενώ όλη η κοινωνία βοά ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο από τζουτζέδες  και λακέδες του Ερντογάν που τους καλύπτει η καθεστωτική αστυνομία

08.09.2024 | 21:30

Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία εξαφανίστηκε στο χωριό Ταβσαντεπέ στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, βρέθηκε από τις ομάδες της χωροφυλακής.

Το πτώμα της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, τοποθετημένο μέσα σε ποτάμι που απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ Μουράτ Ζορλούογλου.

«Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή φορώντας τα ίδια ρούχα με την τελευταία φορά που εθεάθη. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, την έβαλαν σε έναν σάκο μετά τη δολοφονία της. Ο σάκος στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέσα στο ποτάμι, κρυμμένος κάτω από κλαδιά και πέτρες ώστε να μην κινήσει υποψίες», πρόσθεσε.

Κρατούνται 21 άτομα για τη δολοφονία της 8χρονης, ανάμεσά τους οι γονείς και ο αδελφός της

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, 21 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Οι δύο γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Ναρίν περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Χειροπέδες και στον θείο της Ναρίν

Ο θείος της Ναρίν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά τις «ισχυρές υποψίες» για «δολοφονία» και «στέρηση της ελευθερίας» σε βάρος του.

Εκκλήσεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το βράδυ για τη δολοφονία της Ναρίν έχουν γίνει από φεμινιστικές οργανώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Τουρκία. Το φιλοκουρδικό κόμμα Dem κάλεσε επίσης σε πορεία απόψε στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή, που μας θλίβει όλους, πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός αμερόληπτου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», αντέδρασε το κόμμα με μήνυμά του στην πλατφόρμα X.